UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-08-07 11:23

Labdarúgás: Guardiolát a Barcelonára cseréli az egyik legnagyobb spanyol ígéret?

A Manchester City 19 éves spanyol labdarúgója, Eric García a Barcelona érdeklődése után közölte, nem hosszabbít szerződést az angol csapatával.

Eric García nem hosszabbítja meg a jövő nyáron lejáró szerződését a Manchester Cityvel, így a 19 éves spanyol labdarúgó jövőre ingyen távozhat a klubtól. Ezt a gárda spanyol vezetőedzője, Josep Guardiola jelentette be csütörtökön, a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő előtti napon rendezett sajtótájékoztatón.

Eric García (kékben) visszatérhet Barcelonába Fotó: AFP
Eric García (kékben) visszatérhet Barcelonába Fotó: AFP
„Közölte velünk, hogy nem akarja meghosszabbítani a Manchester City-vel kötött szerződését, amelyből még egy év van hátra. Szerettük volna, ha velünk marad, és új szerződést tudunk vele kötni, de ezek szerint ő más klubban akar játszani” – nyilatkozta Guardiola a Real Madrid elleni találkozó előtt egy nappal. A két együttes pénteken 21 órától játssza a BL-nyolcaddöntő manchesteri visszavágóját, amelyet a házigazda City 2–1-es előnnyel vár. Spanyol sajtóhírek szerint Eric Garcíát nevelőklubja, az FC Barcelona kereste meg, ahonnan 2017-ben szerződtették a manchesteriek. A középhátvéd a 2019–2020-as szezonban lett az első keret tagja, 24 tétmérkőzésen lépett pályára. A júniusi újrakezdést követően csak három bajnoki mérkőzést hagyott ki, ebből kettőt sérülés miatt. A City szerdán jelentette be Nathan Aké szerződtetését, a holland belső védőért angol sajtóhírek szerint 40 millió fontot (15.4 milliárd forintot) fizettek a Bournemouth-nak. A német Leroy Sané személyében rutinos játékos hagyta el idén nyáron a Manchester Cityt – a 25 éves szélső a Bayern Münchenhez igazolt –, miközben az angol sajtóban több név is szerepel a lehetséges érkezők között. A Sky Sports úgy tudja, hogy a Manchester Citynél a 29 éves szenegáli belső védő, Kalidou Koulibaly (Napoli), illetve a 22 éves argentin csatár, Lautaro Martínez (Internazionale) is a kiszemeltek között van, ahogyan a 20 éves portugál irányító, Joao Félix (Atlético Madrid) is. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.