UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-08-12 16:37

Jégkorong: Révész Marcell a DVTK Jegesmedvék együttesében folytatja

A juniorválogatottal decemberben I/A csoportos vb-t nyert, 20 éves Révész Marcellel erősített a szlovák Extraligára készülő DVTK Jegesmedvék együttese.

A kitűnő fizikai adottságokkal bíró U20-as válogatott támadó az elmúlt években a svájci elitbajnokságokban nyújtott kiemelkedő teljesítményt junior szinten a Zürich Lions játékosaként, de bemutatkozott a felnőtt NLB ligában is.

Révész Marcell Miskolcon játszik a következő évadban Forrás: DVTK Jegesmedvék
Révész Marcell Miskolcon játszik a következő évadban Forrás: DVTK Jegesmedvék
„A legutóbbi juniorévemet is Svájcban töltöttem. Az eddigi csapatommal nem tudtunk megegyezni a felnőttszerződésen, ezért ott nem akartam maradnikezdte nyilatkozatát Révész Marcell.  – Volt három megkeresésem másik NLB csapattól, de a vírus kitörte után sok klub úgy döntött, hogy gazdasági okokból fiatal játékost csak a saját nevelésből szerződtet. Mindezek mellett régi álmom, hogy divízió I-es amerikai egyetemen hokizzak, de a jelenlegi szituáció miatt a kiutazásom kérdőjelessé vált. Augusztus harmadikától már a DVTK-val készülök, Nagy Ádám megkeresésére jöttem Miskolcra és egyből nagyon megfogott mind a hoki minősége, a csapat és a profi atmoszféra, ami a miskolci jégkorong körül van. A csapat nagyon befogadó, segítőkész volt és mindenki azért dolgozik, hogy minden nap jobb legyen. Ez a környezet nagyon fontos szerintem egy olyan fiatal játékosnak, mint én. A következő szezonra mindenképpen az a célom, hogy fontos játékosa legyek a csapatnak és megmutassam, hogy készen állok a felnőtt hokira.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.