UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-08-14 08:58

Kosárlabda: Somogyi Ádám remekül érezte magát a felnőttválogatott táborában

A húszéves kosárlabdázót, Somogyi Ádámot kérdeztük arról, milyen volt ismét a felnőttválogatottal készülni, amely augusztus 2-től egy hétig Kecskeméten edzőtáborozott.

Nagy meglepetést okozott a most húszéves Somogyi Ádám 2018 nyarán: meghívót kapott a férfiválogatott szövetségi kapitányától, Ivkovics Sztojantól a bő keretbe. A csapatba először a hollandok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen került, ám akkor még nem léphetett pályára. Arra februárban került sor ugyanabban a sorozatban (a csapat 75−41-re kikapott Varesében). Ezt követően nem számított rá a kapitány, a jég viszont megtört, ugyanis Ádám ismét a legjobbakkal készülhetett az együttes augusztus 2-án kezdődő, kecskeméti összetartásán.

Somogyi Ádám ismét bekerült a felnőttválogatott keretébe FORRÁS: FIBA.BASKETBALL
Somogyi Ádám ismét bekerült a felnőttválogatott keretébe FORRÁS: FIBA.BASKETBALL
„Egyhetes tábor volt. Odafelé menet nagyon izgatott voltam, és amikor megérkeztem, az járt a fejemben, megéri az a rengeteg pluszmunka, amit az edzések mellett végzek. Ez a legjobb visszajelzés arról, hogy jó úton halad valaki. A felnőttválogatottban páratlan a hangulat, a csapatban is remek volt az összhang, ráadásul kiváló körülmények között dolgozhattunk” − fejti ki gondolatait a fiatal. Több olyan program volt, amellyel még jobban összekovácsolták a társaságot. „Közösen mentünk étterembe, meglátogattunk egy tanyasi bisztrót, sőt még FIFA-bajnokságot is szerveztünk. A bajnok Perl Zoltán lett; egy góllal győzött le az elődöntőben. A Barcelona csapatával voltam egyébként, a kosárklub klasszisa, Hanga Ádám a tábor ezen szakaszában már nem volt ott, szóval bátran mertem választani.” A kikapcsolódás mellett komoly munka is zajlott Kecskeméten. „Az erő és az állóképesség fejlesztésén volt a legnagyobb hangsúly. Persze voltak labdás edzéseink is, ám ez nem nagyon volt jellemző. Szerintem rendkívül hasznos napokat élhettünk át, remekül éreztem magam. Hanga Ádámra visszatérve: nagyon motiváló volt a jelenléte, inspiráló személyiség. Egészen elképesztő, hogy az eredményei ellenére is alázatos, visszafogott ember maradt, igazi sportember.” Somogyi azóta visszatért Debrecenbe, épp tegnap esett át a szezonkezdet előtt megszokott sportorvosi vizsgálatokon; elmondta, mindent rendben találtak nála. Noha az edzések csak jövő hétfőn kezdődnek, lehetőségük van arra, hogy addig is egyénileg készüljenek. Ádám jó szokásához híven természetesen él ezzel a lehetőséggel, és már nagyon várja, hogy elrajtoljon a bajnokság. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.