UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2020-08-15 17:01

Kenu: edzésversenyek után immár az éles bevetésekre készül Gönczöl Laura

Egy pillanatra sem állt le, így továbbra is jó formában van a PACS-PACS SE 17 éves kenusa, Gönczöl Laura, aki sérülésből visszatérő partnerével, Opavszky Rékával az ob-ra és az ORV-re készül.

Hosszú évek óta meghatározza a női kenuutánpótlás hazai mezőnyét a PACS-PACS SE két 17 éves sportolója, Gönczöl Laura és Opavszky Réka. A koronavírus-járvány az ő idei számításukat is keresztülhúzta, Opavszky ráadásul meg is sérült az edzésversenyek idejére, így akkor Gönczöl uralta a mezőnyt. „Szerencsére azt mondhatom, hogy csak a versenyek hiánya nehezítette a helyzetemet – kezdte Gönczöl Laura. – Kis egyesületünk van, kevesen vagyunk, ezért ugyanúgy tudtunk edzeni, mint a járványidőszak előtt. Inkább a tüzet volt nehéz fenntartani, de Rékával folyamatosan egymást motiváltuk, és átvészeltük ezt az időszakot.”

Gönczöl Laura és Opavszky Réka az ob-ra és az ORV-re készül Forrás: kajakkenusport.hu
Gönczöl Laura és Opavszky Réka az ob-ra és az ORV-re készül Forrás: kajakkenusport.hu
A fiatal sportoló a MKKSZ által szervezett két hónapig tartó edzésversenyeken is kiválóan ment, ami jelezte, a formája nem nagyon esett vissza a járvány alatt sem. „Nem készültünk kiemelten ezekre a napokra, edzésből érkezve próbáltuk megoldani. Jó volt találkozni az ellenfelekkel, akik a parton a barátaim. Nagyon sokat hozzátett mindez a felkészüléshez, a versenyhangulat miatt többet ki tudtam hozni magamból.” A két lány együtt kezdett kenuzni, és évek óta a legsikeresebb párosnak számítanak a hazai utánpótlásban. Gönczöl szerint már-már testvéri kapcsolati az övék, voltak nagy vitáik is, de szerinte éppen azért is állnak ennyire közel egymáshoz. Nem csoda, hogy a közelgő utánpótlás országos bajnokság előtt is a közös célokat emelte ki. „Réka izomsérüléssel bajlódott, most ebből próbálunk meg közösen felállni. A magyar bajnokságról lehet kijutni az Olimpiai Reménységek Versenyére, nagyon boldog lennék, ha ez sikerülne párosban, és később érmet is tudnánk nyerni az év egyetlen nemzetközi versenyén.” A PACS-PACS SE reménysége nem tagadja, hogy számára sem ideális az idei év, ezért inkább a jövőre koncentrál. „Azt gondolom, hogy mindenképpen jobban állnék, ha lettek volna versenyek, sajnos ez most így alakult. Így annyi változott, hogy csak edzésen versenyeztem Rékával, a többi ellenfél viszont hiányzott. Ez most már ilyen év lesz, ezt el kell fogadni, és bízunk abban, hogy jövőre sikeresek leszünk a sok-sok fontos eseményen.” További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.