UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-08-15 19:16

Labdarúgás: az idén egyetlen utánpótlás-válogatott sem lép pályára tétmérkőzésen

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntésének értelmében az összes utánpótlás-korosztály őszre tervezett Eb-selejtező tornáját elhalasztották, valamint a meccsek számát is jelentősen csökkentették. Ezzel eldőlt, hogy a korosztályos magyar válogatottak 2020-ban egyáltalán nem lépnek pályára tétmérkőzésen...

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtökön az U17-es női Európa-bajnokság törléséről és az U19-es férfi Eb halasztásáról döntött. De nemcsak ezt a két eseményt nem rendezik meg a tervezett időpontban, hanem az őszi Eb-selejtező minitornákat sem. Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint mindez annyit jelent, hogy az idén egyetlen utánpótlás-válogatottunk sem lép pályára tétmérkőzésen. Az UEFA közleményében kiemelte: a járványhelyzet jelentős logisztikai, egészségügyi és gazdasági nehézségeket jelent a rendező és résztvevő országok szövetségeinek, a döntés meghozatalakor ezenkívül figyelembe vették a játékosok egészségének megóvását, valamint csökkenteni szeretnék a koronavírus-járvány terjedésének esélyét.

Idén nemhogy Eb vagy vb-mérkőzést, de tétmeccset sem játsszanak az utánpótlás-válogatottak 2020-ban Forrás: MLSZ
Idén nemhogy Eb vagy vb-mérkőzést, de tétmeccset sem játsszanak az utánpótlás-válogatottak 2020-ban Forrás: MLSZ
Ami 2021-et illeti, legkorábban februárban szurkolhatunk tétmérkőzésen a mieinknek: az U17-es és az U19-es leányválogatott vesz részt ekkor a tizenkettőből az egyik Eb-selejtező minitornán. Amennyiben ezt a kört sikerrel teljesítik a lányok, az elitkör helyett úgynevezett play-off következik március végén, illetve áprilisban. Az Eb-döntőket pedig májusban és júniusban bonyolíthatják le a Feröer-szigeteken, valamint Fehéroroszországban, ha minden a tervek szerint halad. Az U17-es és U19-es fiúk jövő márciusban játszhatják le az Eb-selejtező minitornát, amely után az U17-eseknek rögtön a ciprusi kontinensviadal következik, tehát az elitkört náluk sem rendezik meg. Az U19-eseknek a selejtező után viszont még a play-off következik, a döntőt pedig júliusban Romániában vívják. Mint ismeretes, a jövő évi U21-es Európa-bajnokságot Magyarország és Szlovénia közösen rendezi. A csoportmérkőzéseket március 24. és 31. között játsszák le, míg az egyenes kieséses szakasz mérkőzéseire május 31. és június 6. között kerül sor. Márciusban az A-csoport küzdelmeinek a Bozsik-stadion és Székesfehérvár ad otthont, míg a C-csoport meccseit Szombathelyen és Gyirmóton rendezik meg. A kieséses szakaszban a Bozsik-stadion egy negyeddöntőnek, Székesfehérvár pedig egy negyed- és egy elődöntőnek lesz a házigazdája. A Gera Zoltán vezette magyar U21-es válogatott rendezőként biztos résztvevője a tornának. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.