UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-08-16 16:41

Koronavírus-járvány: halasztások és bezárások az újabb fertőzések miatt

Az UVSE-vel együtt már négy hazai vízilabdacsapat számolt be koronavírussal fertőzött játékosról, emellett a labdarúgó NB I-ben is halasztanak el mérkőzést, az Újpesti Jégcsarnokot pedig lezárták.

Egyelőre nincs információ arról, hogy utánpótláskorú sportoló vagy korosztályos csapat érintett-e a koronavírus-járvány kapcsán, mindenesetre vasárnap a több tizenévest is a felnőttek között foglalkoztató UVSE vízilabdacsapatában három játékos pozitív mintát produkált.

Négy vízilabdacsapatnál is találtak fertőzöttet a napokban Forrás: total-waterpolo.com
Négy vízilabdacsapatnál is találtak fertőzöttet a napokban Forrás: total-waterpolo.com
A klub közösségi oldalának tájékoztatása alapján a játékosok és a szakmai stáb tagjai pénteken estek át a tesztelésen. Hozzátették: a második vizsgálatot szerdán végzik el a SOTE klinikáján. Az együttes erre az időszakra esedékes edzéseit és edzőtáborát lemondta, a játékosok pedig a karanténban megszokott szárazföldi edzéseket végzik majd el. Az UVSE legutóbb szerdán, a Magyar-kupa Margitszigeten zajló végjátékában játszott a Szentessel a 9-12. helyért – és szenvedett 10–6-os vereséget –, ám a rendhagyó, többfordulós nyári kupasorozat nem sikerült befejezni, mert a címvédő FTC-Telekom gárdájánál négy játékos mintája lett pozitív, így szerdán az esti elődöntőket, valamint a kupa csütörtöki helyosztóit is elhalasztották. Az FTC után szombaton az Eger és a Debrecen klubja jelentett be fertőzést: mindkét egyesület férfi vízilabdacsapatában egy-egy fertőzöttet találtak. Az UVSE így már a negyedik klub a sorban, ahonnan koronavírus-fertőzést jelentettek, de nemcsak a vízilabdázókat sújtja a járvány. A labdarúgó NB I első fordulójában a vasárnapi Puskás Akadémia–Budapest Honvéd találkozót is elhalasztották, miután a felcsútiak bejelentették, regisztráltak vírusos játékost. Időközben az UTE jégkorongcsapata egyik tagjának teszteredménye is pozitív lett, az Újpesti Jégcsarnokot bizonytalan időre lezárták.