UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2020-08-17 09:03

Asztalitenisz: Ráckevén készült a leány serdülőválogatott

Tóth Jánossal, a serdülő leány asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitányával beszélgettünk arról, hogyan sikerült a Ráckevén pénteken véget ért összetartás; a mester elmondta, szeretné, hogy a Duna-parti városban utánpótlásközpont létesüljön.

Augusztus 3-tól 14-ig, tehát közel két héten át, rendhagyó módon Ráckevén edzőtáborozott a Tóth János vezette serdülő leány asztalitenisz-válogatott. Az ötlet a mester fejéből pattant ki, a lányok pedig egytől egyig élvezték a Duna-parti összetartást.

Molnár Kendra is Ráckevén készült Forrás: MOATSZ
Molnár Kendra is Ráckevén készült Forrás: MOATSZ
„Itt élek, el tudtam tehát szállásolni a fiatalokat. Megkaptam a Szent Imre Katolikus Általános Iskolának a tornatermét, amelyben kiválóak a lehetőségek a pingpongra, sőt az étkeztetés is meg volt oldva a Horgásztanyán. Naponta hat órát edzettek, de emellett elvittem őket például csónakázni és teniszezni is. Azt tapasztaltam, hogy nagyon tetszett nekik minden, motiváltan készültek” − meséli Tóth János. A lányok két csoportra osztva készülhettek Ráckevén. „Az első héten azok a sportolók jöttek, akik a koronavírus-járvány miatt törölt Európa-bajnokságon szerepeltek volna, a második héten pedig azok, akikkel a jövő évi Eb-re készülök. Így előbb Czeglédi Dorka, Molnár Kendra, Müller Evelin és Volentics Anna volt itt, majd  Polónyi  Nóra, Szosznyák Emma és Tanács Nóra váltotta a többieket, Müller Evelin maradt. Nagyon sajnáljuk, hogy elmarad az Eb, szerettünk volna jól szerepelni rajta. A lányok egész jól viselik, az állapotuk is egész jó, hiszen végig dolgoztak a legutóbbi hónapokban.” Tóth arról is beszámolt, hogy a folytatásban is szeretné, ha Ráckevén készülhetnének. „Hetente három edzést tartanánk a válogatottaknak, és abban bízom, hogy áttehetjük ide a székhelyünket. Gyakorlatilag minden adott: nemrégiben beszéltem a város vezetőivel, elmondták, a szövetségnek felajánlanának ingyen telket abban az esetben, ha utánpótlásközpontot hozna létre. Lajtai Kristóf főtitkár járt már itt, felmérte a lehetőségeket. Véleményem szerint ennél jobb helyet nem találhatnánk a gyerekeknek, gyönyörű környezetben edzhetnének.” További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.