UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-08-21 18:27

Jégkorong: Papp Kristóf egy országért küzdene az NHL-ben

Hosszú idő után a válogatott 19 éves csatára, Papp Kristóf az első esélyes magyar hokis az NHL-draftra; erről nyilatkozott a Michigan State Egyetem játékosa.

„Az októberi draftig természetesen semmi sem biztos, de úgy látom, esélyes, hogy a későbbi körökben elkeljek. Mindig az lebeg a szemem előtt, hogy egy egész országért tudnék küzdeni. Ha nem sikerül, akkor sincs baj, hiszen más út is létezik” – nyilatkozta az M1-nek a jégkorong-válogatott 19 éves támadója, Papp Kristóf, majd hozzátette, nagyon nagy motiváció számára, hogy magyarként idáig el tudott jutni a szülei, a barátai és az edzői segítségével.

Papp Kristóf esélyes lehet az októberi NHL-drafton Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
Papp Kristóf esélyes lehet az októberi NHL-drafton Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
Eddig három magyar hokist draftoltak az NHL-ben: 1999-ben Gröschl Tamás az Edmonton Oilerst,, 2000-ben Szuper Leventét a Calgary Flames, 2002-ben pedig Vas Jánost a Dallas Stars. Szuper és Vas kapott NHL-es szerződést is, de végül egyikük sem léphetett pályára a világ legerősebb bajnokságában. Az idei börzét október 9-10-én virtuális módon tartják meg, mind a 31 csapatnak alapesetben hét választási lehetősége lesz, így összesen 217 fiatal játékjogát foglalják le. Papp Kristófot a draftlista 125. helyére rangsorolták. Papp az előző idényben a legjobb tengerentúli juniorbajnokságban, az USHL-ben szerepelt, a következő idényt pedig legerősebb amerikai egyetemi ligában (NCAA) szereplő Michigan State Egyetem színeiben kezdi, igaz, egyelőre nem tudni, mikor rajtol az évad. „Felnőttesebb gondolkodású és fizikumú hokisok ellen játszom majd, ezt a sebességet kellene felvennem. Eddig is szem előtt lehettem, de úgy érzem, itt még jobban felfigyelhetnek rám, ha egy jó szezont produkálok.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.