UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-08-21 19:35

Vízilabda: a miskolci Vismeg Zsombor most alakítana nagyot az ob I-ben

A Miskolc férfi vízilabdacsapatának legfiatalabb játékosa, a 17 éves korosztályos válogatott Vismeg Zsombor úgy érzi, most jött el az ideje annak, hogy bizonyítson az ob I-ben.

A koronavírus-járvány miatt szünetelő BENU férfi vízilabda Magyar-kupában a legjobb nyolc közé jutott, és a folytatásban a hetedik helyért zajló összecsapásra váró PannErgy-MVLC-Miskolci Vízilabda Club keretének legfiatalabb játékosa, a 17 éves Vismeg Zsombor egyre több szerephez jut a felnőttek között. Az utánpótlás-válogatott bekk fiatal kora ellenére már kezdőnek mondhatja magát Kis István csapatában, pozícióját pedig szeretné megőrizni

Vismeg (feketében) vízválasztó időszak előtt áll Forrás: MVLC Miskolci Vízilabda Club/Facebook
Vismeg (feketében) vízválasztó időszak előtt áll Forrás: MVLC Miskolci Vízilabda Club/Facebook
„Azért is számít ez az év nekem sokat, mert úgy gondolom, most kell megmutatnom, hogy az ob I-ben is meghatározó játékosa tudok lenni a Miskolcnak. Meccsről meccsre szeretném bizonyítani, hogy ezen a szinten is értékes tagja vagyok a csapatnak. Ebből a szempontból az idei és a jövő év vízválasztó. Kiderül, ha ob I-es játékos is leszek, akkor milyen. Az a célom, hogy minden mérkőzésen megbízható, jó játékot mutassak. A fejlődésemhez sok munka, edzés, de leginkább meccs kell. Jó jön, hogy az őszi szezonban az ob I-ben, a Komjádi- és az ifjúsági bajnokságban is sok találkozó lesz, mellette befejeződik a kupa. Így tudok előre lépni.” Az U17-es Eb-bronzérmes Vismeg célja, hogy stabil tagja maradjon a keretnek, amelynek a nyári teljesítményével meg van elégedve. Abban bízik, a továbbiakban is két-három negyedet tölthet el a vízben. „Ezzel a fiatal csapattal szerintem jó eredmény, hogy bekerültünk a kupában a felsőházba, és még a hetedik helyre is van esélyünk. Egy-két meccsünk talán sikerülhetett volna jobban is, de összességében nem panaszkodhatok. Én is igyekeztem a lehető legtöbbet hozzátenni a csapat játékához, de a jövőben a lövésekre jobban oda kell figyelnem. Fáradtabban is koncentráltnak kell maradjak.” A fiatal pólós a lövéshatékonyságával nincs kibékülve, hiszen a felnőttkupában eddigi 44 kísérletéből 14 talált utat az ellenfél kapujába, az ifik között már sokkal jobb ez a mutató. Nemrégen a miskolctapolcai U18-as MENTO-kupa legjobb játékosának megválasztott Vismeg a saját korosztályában is szívesen vízilabdázik. „Szeretem az összes lehetőséget megragadni, hogy játsszak. Legyen akármilyen szintű is a mérkőzés. Ha másnak nem is, egy jó edzésnek bármilyen találkozó beillik. Úgy gondolom az ificsapatunk is egész jó, annak tagjaként ugyanolyan nagy ambícióim vannak.” További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.