UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-08-26 19:25

Kosárlabda: Lukács Norbert felépült, csatlakozhat az Alba edzéseihez

Az Alba Fehérvár első osztályú kosárlabdacsapatának 19 éves bedobója, Lukács Norbert másfél hónapot hagyott ki betegség miatt, szerdától viszont újra edzésbe áll, és úgy készül, szezonkezdésig százszázalékos formába lendül.

Másfél hónap kihagyás után, szerdán ismét elkezdhet edzeni az Alba Fehérvár NB I-es kosárcsapatának játékosa, a 19 éves Lukács Norbert. Korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy az ifjú bedobó mononukleózissal (ismertebb nevén csókbetegség – a szerk.) bajlódik.

Lukács Norbert (a labdával) az NB I-es szezonkezdetre százszázalékos formába lendülne Forrás: hunbasket.hu
Lukács Norbert (a labdával) az NB I-es szezonkezdetre százszázalékos formába lendülne Forrás: hunbasket.hu
„Az első két-három hét borzalmas volt: nem bírtam enni, lázas voltam, úgy fájt a torkom, mint még soha. Szinte arra is képtelen voltam, hogy felkeljek az ágyból. Aztán hirtelen teljesen jól, tünetmentes lettem, a tréningeket azonban még nem kezdhettem el, mert ez a fajta fertőzés a lép megnagyobbodásával jár, így a biztonság kedvéért meg várni kellett, amíg az helyreáll. Három hétig minden edzésen ott voltam, de nem állhattam be, csak figyeltem. Hétfőn és kedden újabb vizsgálatokon vettem részt, tegnap este a doki is áldását adta arra, hogy újra munkába álljak” – nyilatkozta honlapunknak Lukács. Norbert a legutóbbi, csonka első osztályú évadban 21 fordulót követően 14-szer volt a pályán, és ezeken az összecsapásokon átlagban 9.9 percet csatázhatott a legjobbakkal, emellett 2.4 pontot és 1.9 lepattanót átlagolt. „Különösen rosszkor jött a betegség, mert rengeteget erősödtem tavasszal, kiváló formában éreztem magam. Most mindent szinte a nulláról kell kezdenem, közel két hónap esett ki a programból, tehát sokkal rosszabb volt, mint a tavaszi, koronavírus-járvány okozta kényszerpihenő. Akkor ugyanis kondizni legalább tudtam... Sajnos az U20-as válogatott kecskeméti összetartásán sem lehettem ott, ezt nagyon bánom. Fokozatosan, óvatosan kell készülnöm eleinte, vigyáznom kell arra, hogy ne terheljem túl magam. Ennek ellenére abban bízom, három-négy hét múlva ismét százszázalékos formában teljesíthetek: a bajnokság kezdetére bevethető állapotban szeretnék lenni.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.