UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-08-28 12:02

Úszás: az egyéves junior-világbajnok Zombori Gábor időnként edzésen is túlszárnyalja önmagát

Az edzéseken jól teljesít, és erre készül az év végi felnőtt országos bajnokságon is a Budafóka SE 17 éves junior-világbajnok úszója, a Mol Alapítvány által támogatott Zombori Gábor.

Múlt hét csütörtökön volt éppen egy éve, hogy a Budafóka SE akkor még nem egészen 17 éves úszója, Zombori Gábor nagy meglepetésre aranyérmet nyert 400 m gyorson a budapesti junior-világbajnokságon. Azóta gyakorlatilag mindenki a tokiói utazó keret egyik biztos pontjaként emlegette, csakhogy az olimpiát egy évvel elhalasztották. A vb évfordulójáról persze természetesen így sem feledkezett meg.

Zombori Gábor az edzéseken időnként önmagát is legyőzi Forrás: MÚSZ
Zombori Gábor az edzéseken időnként önmagát is legyőzi Forrás: MÚSZ
„Kellemes volt visszagondolni rá – kezdte honlapunknak a magyar úszósport harmadik egyéni junior vb-aranyérmese. – Családomtól, szeretteimtől meg is kaptam, hogy most már egyéves világbajnok vagyok. Persze ezen kívül különösebben már nem foglalkozom vele, felfogtam, hogy megnyertem azt a versenyt, de szeretek inkább már előre tekinteni.” Az idén a sok törölt esemény helyett hátra van a decemberi felnőtt országos bajnokság, a legtöbben alighanem akkorra időzítik a csúcsformájukat. Így van ezzel Zombori is, aki elégedett a jelenlegi állapotával. „A csütörtöki edzésből kiindulva nagyon jó formában vagyok, sikerült túlszárnyalnom önmagamat. Most fejeztük be a második felkészülési ciklust, ezt tekintve különösen biztató, amit most tudok. Óvatosan mondom, de ebből akár még 3:45-tel kezdődő idő is lehet az országos bajnokságon négyszáz méteren.” Horváth Tamás tanítványa a budapesti Négy Nemzet-versenyen mérsékelten vett részt, mert egy nappal előtte még Tótkomlóson szerepelt egy kisebb versenyen. A prioritást egyébként is a kaposvári ob élvezi, akkor szeretne nagyot menni. „Természetesen a gyorsszámok élvezik az elsőbbséget, de nem akarjuk elengedni a többit sem, már csak azért sem, hogy ne legyen annyira monoton a felkészülés. A hát például mostanában edzésnek nagyon jó, és vegyest is szeretek úszni. Nem tudom még mi fog beleférni a gyors mellett az országos bajnokságon, ez nyilván a programtól függ.” A felkészülésben a Mol Alapítvány is segíti őt, amelynek támogatásával masszázsfotelt vásárolt otthonra, amelynek segítségével könnyebben megküzd az izomlázzal és jobban megy a regeneráció. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.