UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-08-30 19:10

Kézilabda: egykori helyi klasszisok felelnek a szegedi leányutánpótlásért

Vadkerti Attila, Laluska Balázs és Zubai Szabolcs is az utánpótlására építő PC Trade Szegedi NKSE együttesében dolgozik. Őket látogattuk meg a klub ifjúsági csapatának edzésén.

A szegedi kézilabdára gondolva természetesen mindenkinek először a Pick Szeged sztárjai és a parázs hangulatú BL-mérkőzések jutnak az eszébe. Azt azonban valószínűleg kevesen tudják, hogy a város női együttese, a PC Trade Szegedi NKE az utánpótlásban a hazai élvonalba tartozik, a felnőttcsapatuk pedig az NB I/B-ben szerepel.

Laluska Balázs (balra) szakmai, Vadkerti Attila (balról a harmadik) pedig stratégiai igazgatóként dolgozik a Szegedi NKE-ben Forrás: Szegedi NKE
Laluska Balázs (balra) szakmai, Vadkerti Attila (balról a harmadik) pedig stratégiai igazgatóként dolgozik a Szegedi NKE-ben Forrás: Szegedi NKE
S ha hozzátesszük, hogy három egykori szegedi válogatott klasszis is a klub kötelékében dolgozik, akkor még nagyobb perspektívát láthatunk az egyesületben. Ugyanis a klub stratégiai igazgatója Vadkerti Attila, a szakmai igazgató Laluska Balázs, a pénzügyi menedzsert, valamint a beállósok edzőjét pedig Zubai Szabolcsnak hívják. Azt mondják, már játékoskorukban is valami hasonlóban gondolkoztak. „Talán esett egy-két vicces szó erről korábban, milyen jó lenne ezt együtt megcsinálni Szegeden, és úgy látjuk, hogy ez most kezd itt összeállni – kezdte Laluska. – Attól függetlenül, hogy barátok vagyunk mindenkinek megvan a komoly szerepe ebben a történetben. Azt gondolom, jó elegyet alkotunk, félretesszük azt, hogy élsportolók voltunk, és tényleg csak a legjobbat szeretnénk adni a gyerekeknek.” A visszavonulását az idén bejelentő Zubai is úgy látja, hogy igazi álomcsapatot sikerült összehozni a szakmai stábban. „Ha végignézünk ezen a névsoron, akkor már csak az Ilyés Feci hiányzik ide. Nagyon jól megy természetesen a munka, félszavakból is megértjük egymást, klub és válogatott szinten is szerepeltünk együtt. Úgy látom, elég jól elosztott munkát tudunk végzeni, egy kis furcsaság az egészben, hogy lányokkal kell foglalkozni, de szerintem azért ők is élvezik az edzéseket.”
Zubai Szabolcs a beállósok képzéséért is felel Forrás: hetmeteres.com
Zubai Szabolcs a beállósok képzéséért is felel Forrás: hetmeteres.com
A Pick Szeged korábbi játékosa értelemszerűen a beállósok képzéséért felel, nagy erőbedobással vetette bele magát ebbe a munkába. „Elég közel áll hozzám ez a poszt, és úgy látom, a lányok is elég fogékonyak, minden edzésen szeretnének fejlődni. Egészen az alapoktól kezdtük ezeket az egyéni edzéseket, tizenkét-tizenhárom éves kortól egészen a felnőttekig foglalkozom játékosokkal. Azt gondolom, ha nem is azonnal, de idővel meglesz a közös munkánk eredménye.” Ami pedig a hosszú távú célokat illeti, elmondható, az egykori klasszisok edzőként és sportvezetőként is mernek nagyot álmodni. „Az utánpótlásban mindig lehet fejlődni, soha nem szabad megelégedni. Nagy álom lenne, ha ezek a szegedi gyerekek, egyszer itt egy NB I-es csapatban szerepelhetnének. Ez többéves tervünk, de keményen dolgozunk érte, hogy sikerüljön.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.