UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-08-30 17:59

Vízilabda: a Dunaújváros, a BVSC-Zugló és a Szentes leánycsapata is kupagyőztes

A Dunaújváros a gyermek, a BVSC-Zugló a serdülő, a Szentes az ifjúsági korosztályban bizonyult a legjobbnak a vízilabdás lányok utánpótláskupájában.

Vasárnap az ifjúsági korosztály döntőjével véget értek az utánpótlás leány vízilabdakupák, melyeken a legkiemelkedőbb teljesítményt a BVSC-Zugló mutatta, hiszen a gyermek, a serdülő és az ifi korosztályban is a fináléba jutott.

A BVSC-Zugló kupagyőztes serdülőcsapata Fotó: Dobos Sándor/MVLSZ
A BVSC-Zugló kupagyőztes serdülőcsapata Fotó: Dobos Sándor/MVLSZ
A Hajós Alfréd Sportuszodában rendezett tornákon a gyermek korosztály számára kiírt Ernst Ágnes-kupa legjobb négy gárdája közé a Ferencváros, a BVSC, a Dunaújváros és a POLO SC jutott, a döntőt pénteken a Dunaújváros 13–9-re nyerte a BVSC ellen. A győztes csapatból a fináléban 5 gólt szerzett Szolek Bori, a gólkirály mégis csapattársa, Kardos Laura lett 24 találattal. A harmadik helyért az FTC 18–14-re nyert a POLO SC ellen. A serdülők között ugyanúgy BVSC-DFVE döntőt rendeztek szombaton, és a kék-sárgák Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok lánya, Kiss Patrícia góljával állították be 10–9-es végeredményt, egyúttal vágtak vissza a fiatalabbak vereségéért. Az Ördög Éva-kupa fináléjában a dunaújvárosi Jonkl Csenge 4 gólt vállalt, így a tornának 21 találattal lett a legeredményesebb játékosa. A bronzérem itt is az FTC-s lányok nyakába került, miután 15–12-re nyertek a Tatabánya ellen. A vasárnapi Szentes–BVSC ifjúsági döntő az egész Sipos Edit-kupa leggólszegényebb mérkőzését hozta, ám annál izgalmasabbra sikeredett. Alaksza Dóra révén a BVSC szerzett vezetést, de Dömsödi Dalma viszonylag hamar egyenlített az első negyedben, a másodikban pedig csak ő volt eredményes, így 2–1-gyel fordultak a felek. A zárónegyed 3–3-mal kezdődött, és a szentesi Kolarova Tamara második gólja után Mácsai Kata már kettőre növelte az előnyt, Hnatyszyn Kinga 19 másodperccel a meccs vége előtt ötméteresből tudott szépíteni, a döntőt 5–4-re nyerte a Szentes. A kevés gól a kapusoknak is köszönhető volt. A szentesi Héda Benita 75, a BVSC-s Hajdú Zsófia 67%-os hatékonysággal védett. A gólkirály Dömsödi Dalma 26 góllal lett, a kupa harmadik helyéért a Tatabánya 11-6-ra legyőzte a DFVE csapatát. Fontos megjegyezni, a serdülő és az ifjúsági korosztály négyes döntőjének az UVSE is résztvevője lett volna, azonban a klub egyik utánpótlás-játékosa koronavírusos lett, így mindkét esetben a csoport második helyén végző Dunaújváros kapott lehetőséget. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.