UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2020-09-02 13:38

Birkózás: az egészség lesz az első az év hátralévő részében

A Magyar Birkózó Szövetség ügyvezető alelnöke, Bacsa Péter nyilatkozott a koronavírus-járvány hatásairól és az őszi versenynaptárról.

Az MBSZ szakmai bizottságának hétfői ülésén a hazai versenynaptárt érintő kérdésekről határozott. A rendelet szerint ősszel csak a felnőtt, a junior és a kadét országos bajnokság lesz megtartva, a többi, szeptemberben esedékes eseményt törli, míg az októberi, novemberi és decemberi viadalok szervezését felfüggesztette, azok sorsáról szeptember végén, újabb ülésen hoz döntést.

Bacsa Péter szerint az egészség megőrzése a legfontosabb Fotó: MBSZ
Bacsa Péter szerint az egészség megőrzése a legfontosabb Fotó: MBSZ
„Egyre több a koronavírussal fertőzött ember idehaza – kezdte az ügyvezető alelnök, Bacsa Péter a szövetség honlapjának. – Ahogyan a kormány, úgy mi is erre reagáltunk. Legfőképpen a diákolimpiákat érinti a meghozott határozat; ezeken a versenyeken vesznek részt a legtöbben, az egész országból érkeznek fiatalok, emiatt nem tartjuk biztonságosnak a megtartásukat. Ráadásul több olyan klub is van, amelyben jelenleg nem edzhetnek a gyerekek, hiszen nem mehetnek be az őket foglalkoztató iskola tornatermébe. Próbáljuk csökkenteni a kockázatot. A válogatottakban négyen produkáltak pozitív vírustesztet, ez a tény is óva intett minket. A jelenlegi helyzetben nem lehet két-három hétnél tovább tervezni, emiatt csak a szeptemberi megméretésekről határoztunk biztosan.” A nemzetközi versenyekről egyelőre nincs információ, jelen állás szerint a felnőtt-, a junior- és az U23-as világbajnokságot megrendezik. Az felelős szervezet (UWW) szeptember közepén tart online ülést, akkor dönt a megtartásuk lehetőségéről. A válogatott keretedzések a már megszokott ütemben zajlanak idehaza. „Heti szinten nyilatkoznak a sportolók arról, mit csináltak az azt megelőző napokban, kikkel találkoztak – így Bacsa. – Minden edzés előtt lázmérés van. Ha gyanús adattal találkozunk, azonnal jelentjük.” További korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.