UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-09-07 17:57

Labdarúgás: hiába a háromgólos előny, döntetlent játszott az U21-es válogatott

Nem sikerült megtartania háromgólos előnyét a Gera Zoltán vezette U21-es labdarúgó-válogatottnak a szlovének elleni, Szombathelyen rendezett felkészülési mérkőzésen; Bíró Bence mesterhármast szerzett, a végeredmény pedig 3−3 lett.

Vészesen fogy az idő a júniusról márciusra előrehozott, részben hazai rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság rajtjáig, így minden felkészülési mérkőzés felértékelődik. A Gera Zoltán vezette korosztályos nemzeti csapat hétfőn azzal a szlovén együttessel nézett farkasszemet zárt kapuk mögött a szombathelyi Haladás Stadionban, amely tavaly 1−0-ra legyőzte a magyart.

Háromgólos előnyről játszott döntetlent az U21-es válogatott Forrás: MLSZ
Háromgólos előnyről játszott döntetlent az U21-es válogatott Forrás: MLSZ
Ahogyan arról korábban beszámoltunk, amióta Gera az U21-es nemzeti együttes szövetségi edzője, összesen két gólt szerzett a nemzetközi felkészülési mérkőzéseken a gárda, amely ugye még nyeretlen az FTC-klubikon regnálása alatt. Persze, a múltból nem érdemes kiindulni, ha csak azt vesszük alapul, hogy a mostanit megelőző kerethirdetés óta 15 helyen változott a válogatott összetétele (ebben közrejátszott a pénteki Kisvárda – Puskás Akadémia NB I-es bajnoki, a sérülések, a felnőttválogatottból érkező meghívók, valamint természetesen a koronavírus-járvány  is). A hiányzók között volt például a felnőtt nemzeti együttesben szereplő Szalai Attila, Schäfer András és Szőke Adrián. A kezdőcsapatban öt MTK-játékos is helyet kapott, az ő főszereplésükkel negyedórára sem volt szükség ahhoz, hogy vezetést szerezzenek a hazaiak: Bíró Bence tizenegyesből talált be − írja az nso.hu. Tíz perccel később Mezei Szabolcs lövése után a léc segítette a vendégeket, a 34. percben viszont már nem volt menekvés: szépen felépített támadás végén, Palincsár Martin beadása után ismét Bíró volt eredményes: 2−0, ezzel zárult a félidő. A harmadik gól az 55. percben született meg; védelmi megingást követően Schön Szabolcs passzolta középre a labdát, az érkező Bíró közelről az üres kapuba lőtt (3−0), így mesterhármast szerzett. A 69. percben tizenegyest kaptak a szlovének, amit Zan Medved nem hibázott el. Noha a játék képe alapján a levegőben nem volt benne az újabb vendégtalálat, hét perccel később Tomi Horvat lőtte ki a tizenhatos előteréből a bal alsó sarkot (3–2). A 79. percben Aljosa Matko lépett ki a védők közül, és higgadtan egyenlített. A 84. percben Medved piros lapot kapott, így a meccs hajrájában emberelőnyben játszott a magyar csapat. Ezt azonban nem tudták kihasználni a srácok, így be kellett érniük a 3−3-as döntetlennel.

U21-ES VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS MAGYARORSZÁG–SZLOVÉNIA 3–3 (2–0) Szombathely, Haladás Stadion, zárt kapuk mögött. Magyarország:  Demjén – Hinora, Balogh B., Nagy Zs., Gergényi – Hidi M. S. – Szánthó (Németh A., 78.), Mezei, Palincsár (Kiss B., 82.), Schön – Bíró. Szövetségi edző: Gera Zoltán Gólszerző: Bíró (12., 34., 55. – az elsőt 11-esből), ill. Medved (69. – 11-esből), Horvat (76.), Matko (79.) Kiállítva: Medved (85.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.