UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2020-09-08 19:07

Strandröplabda: a csodára hajtanak a magyarok az U20-as Eb-n

Motiváltan, jó formában utazott a szerdán Brnóban kezdődő U20-as strandröplabda Európa-bajnokságra Stréli Bence és Mikuláss Koch Marcell, valamint Vasvári Eszter és Zsófia párosa.

Szerdától a csehországi Brnóban a fiúk és a lányok mezőnyében is lesz magyar kettős a strandröplabdázók U20-as Európa-bajnokságán. A fiúk között a Hajós Artúrral felnőtt-, és U22-es országos bajnok Stréli Bence a Szabó Vilmos oldalán U20-as magyar bajnok Mikuláss Koch Marcellel indul. A lányok küzdelmeiben is a Strandröplabdázásért SE két fiatalja vesz részt, nevezetesen a felnőtt országos bajnokságon bronz-, az U20-ason és U22-es en aranyérmes Vasvári testvérek, Eszter és Zsófia.

Mikuláss Koch és Stréli hétfőn még Csepelen csiszolódott
Mikuláss Koch és Stréli hétfőn még Csepelen csiszolódott
A kontinenstornán mindkét nemben 32 csapat vesz részt, a magyarokat a fiúk között a 19., a lányok mezőnyében a 21. helyre sorolják előzetesen, bár ez Buday Balázs szövetségi kapitány szerint nem sokat jelent. Az edző a fiúkkal kapcsolatban az ismeretlen ellenfeleket is megemlítette. „Nehéz esélyeket latolgatni, mert Marcell és Bence több mint négy éve játszott együtt egy U16-os MEVZA-versenyen. Azóta persze mindkét srác sokat erősödött és fejlődött. Nem ismerjük a mezőnyt, de úgy gondolom nagy becsvággyal fognak pályára lépni a fiúk. A múlt heti edzések alatt egészen dinamikusan fejlődtek, a hét vége felé már masszív játékot tudtak produkálni. Remélem, hogy ezt még tudjuk fokozni. Nem túl magas szerkezetű csapattal érkezünk az Európa-bajnokságra, de motivált, mozgékony, labdabiztos, precíz játékkal az U20-ban lehet eredményt elérni.” A kapitány hozzátette, azért vannak titkos vágyaik és célkitűzéseik. Véleménye szerint, ha a páros a mezőny első felében, azaz a tizenhatban tud végezni, már jó eredménynek számítana, ha innen is tovább tud menni, az már kiemelkedő teljesítmény. „Ennél szebb dolog, jobb eredmény a csoda kategória, de mindig a csodára hajtunk” – fogalmazott, majd a lányokkal kapcsolatban megjegyezte, bízik benne, ők is a legjobb teljesítményüket tudják nyújtani az Európa-bajnokságon. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.