UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2020-09-10 11:51

Jó eredményt érhetnek el az Extraligában

A Mol Alapítvány támogatottjával, a 16 éves asztaliteniszezővel, Huzsvár Erikkel beszélgettünk az Extraliga-szerepléséről, a céljairól és arról, miért tett jól neki a koronavírus-járvány okozta tavaszi leállás.

MOATSZ up-válogatott néven indult csapat a férfi asztaliteniszezők Extraligájában. A 16 éves Huzsvár Erik, Ócsai Máté (17) és Szántosi Dávid (14) alkotta együttes rögtön az első fordulóban győzelemmel kezdett: úgy nyert 5:2-re a Honvéd Szondi SE alakulatával szemben, hogy Ócsai betegség miatt nem játszhatott, így az ő mérkőzéseit automatikusan a rivális nyerte. Huzsvár mindkét meccsét behúzta egyesben, és párosban is diadalt aratott.

Huzsvár Erik (balról) és Szántosi Dávid bronzérmet szerzett a tavalyi magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokságon Forrás: moatsz.hu
Huzsvár Erik (balról) és Szántosi Dávid bronzérmet szerzett a tavalyi magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokságon Forrás: moatsz.hu
„Nyár elején döntötte el a szövetség, hogy megalakulhat ez a csapat; a legjobb utánpótláskorú versenyzőkkel, akik szeretnének az első osztályban bizonyítani. Az ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya, Somosi Miklós döntötte el, ki szerepelhet az egységben; ő és a serdülők mestere, Pázsy Ferenc irányít minket” − nyilatkozza Huzsvár Erik. A fiatal szerint ütőképesek lehetnek az élvonalban. „Sokan leírnak minket, ám ezzel a legkevésbé sem foglalkozunk, szerintem a középmezőnybe tartozunk. Azt hiszem, minden adottságunk megvan ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el, és ne essünk ki a ligából. Ez utóbbi a célunk; tizenkét csapat szerepel az Extraligában, négy kiesik. Szeretnénk a legjobb nyolcba kerülni, jó esetben akár a legjobb hatba is.” Zágrábban rendezték volna az ifjúsági és serdülő országos bajnokságot, a seregszemle azonban a koronavírus-járvány hatásai miatt elmaradt. „Sérült voltam a tavaszi leállás idején, ennek ellenére úgy vélem, csapatban jó esélyünk lett volna az éremszerzésre, hiszen az U18-as világranglista kilencedik helyezettje, András Csaba is velünk játszott volna. Nagyon sajnálom tehát, hogy elmaradt a verseny. Ettől függetlenül nem tétlenkedtünk: két hét pihenőt leszámítva keményen dolgoztunk egész nyáron, általában napi háromszor edzettünk. Azt hiszem, ennek látszódik is az eredménye.” Erik amondó, pozitívan hatott rá a tavaszi leállás. „A legutóbbi szezon végére nagyon elfáradtam fejben, és ez a teljesítményem rovására is ment. Úgy vélem, nekem jót tett az, hogy néhány hónapja nem szerepeltem versenyen; letisztázhattam magamban, mi az, amiben a legtöbbet kell még fejlődnöm. Jelenleg csak a rövidtávú célokra koncentrálok. Az Extraliga mellett, szeptember végén elindulok az elmaradt ifjúsági országos bajnokságon. A tervek szerint a magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokságot is megrendezik, de ez még egyáltalán nem biztos.” Erik felkészülésében a Mol Alapítvány eszköztámogatása is segít, amelyet az elhasznált felszerelései pótlására fordít. További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.