UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2020-09-11 18:50

Sportlövészet: Mészáros Eszter továbbra is a kemény munkában hisz

Egyéni és országos csúcsok jelzik, hogy a GEAC 18 éves, tavaly olimpiai kvótát szerzett puskás sportlövője, Mészáros Eszter visszanyerte kiváló formáját.

A sportlövők múlt hét végén a Fehér úti lőtéren rendezett 25 és 50 méteres juniorbajnokságán csapatban több hazai csúcs született a korosztályban, azonban Mészáros Eszter révén egyéni országos rekord is színesítette az eseményt. A GEAC 18 éves sportolója az 50 m puska 3 testhelyzet versenyszám döntőjében ért el 457.6 körös, eddigi legjobb junioreredményt.

Mészáros Eszter a legfiatalabb európai olimpiai kvótás Fotó:  Mészáros Diána
Mészáros Eszter a legfiatalabb európai olimpiai kvótás Fotó: Mészáros Diána
„Jó volt újra országos bajnokságon versenyezni – mondja Szucsák László tavaly Münchenben olimpiai kvótát szerzett tanítványa. – Másabb, amikor nemcsak edzünk, hanem tét is van. A döntő eredménye meglepetés volt számomra, mert nem kezdtem jól térdelőben. Volt két nyolcasom. Pedig ez erős számom. Meg is ijedtem picit, hogy most mi lesz. Aztán úgy voltam vele, ha már az alapversenyben is egyéni csúcsot lőttem, szívesen megnyerném a bajnokságot is. Lassan visszakapaszkodtam. Egyébként a végén nem is tudtam, hogy országos rekord lett.” A versenyző szerint a kiváló teljesítménye az egész nyáron becsületesen végzett edzésmunkájának köszönhető, és annak, hogy jó formáját igyekezett az országos bajnokságra időzíteni. A lőtéren szigorú szabályok voltak érvényben a járványügyi helyzetre való tekintettel. A lőálláson kívül mindenki maszkot hordott, és elmaradtak a szokásos kézfogások, ölelések is. A körülmény azonban nem volt hatással Eszter eredményére. Szeptember végén a felnőtt 25 és 50 méteres országos bajnokságon bizonyíthat újra. „Ha már végig edzettem a nyarat, akkor igyekszem megdönteni a rekordjaimat. Jöjjenek szépen, sorban az egyéni csúcsok! Jó úton járok, mert a hétvégi versenyt megelőző Budapest-bajnokságon is egyéni csúcsot lőttem.” Mészáros Eszter arról is szót ejtett a nemzetközi viadalok miliője nagyon hiányzik neki, a jövő évre halasztott tokiói olimpiával kapcsolatban pedig most az a meglátása, jobb, hogy később rendezik. „Az olimpia eredeti időpontjában, júliusban még nem voltam olyan formában, amilyenben terveztem. Most kezd beérni az ötven méteren elvégzett edzésmunka gyümölcse is. Még sok idő van gyakorolni. Biztos vagyok benne, ha az olimpiáig becsületesen dolgozom tovább, annak látható eredménye lesz.” További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági alodalunkon.