UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-09-12 17:15

Kézilabda: folytatódó családi hagyomány – Mikler Roland öccse, Krisztián a BFKA-Veszprém kapuját védi

A Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia-Veszprém ifjúsági csapatában kezdte az évadot a 17 éves Mikler Krisztián, aki a céljai mellett azt is elmesélte, hogy a családjukban tényleg mindenki kapus.

Bár még csak alig kezdődött el az idény, megállapíthatjuk, az ifjúsági bajnokság tabellájának élén áll a BFKA-Veszprém fiú kézilabdacsapata. Velky Péter együttese két győzelemmel kezdte a szezont, előbb hazai pályán a Csurgót, majd vendégként a Veszprémi KKFT gárdáját győzte le magabiztosan. A bakonyiak keretében felfigyelhetünk egy ismerős névre, mégpedig Mikler Krisztiánéra, aki a válogatottban is meghatározó Mikler Roland 17 éves öccse. S természetesen ő is kapus, még ha ez nem is volt mindig ennyire egyértelmű… „Hat évig fociztam, de aztán azt egy kisebb sérülés miatt abbahagytam – kezdte honlapunknak Mikler Krisztián. – Aztán senki nem kényszerített, teljesen az én döntésem volt, hogy hat évvel ezelőtt átjöttem kézilabdázni. Eleinte a belső posztokon próbáltak ki, aztán voltam a szélen, és egyszer akadt egy lehetőség, hogy kipróbáljam magam a kapuban, és úgy kerültem be, annak ellenére, hogy amikor elkezdtem, még nem annyira akartam kapus lenni. De most már öt éve az vagyok.” Talán nem is annyira meglepő, hogy végül így alakult a történet, hiszen nem csak az egész ország előtt ismert Roland, hanem tényleg mindenki kapus Mikleréknél, ugyanis a középső testvér, Dániel mellett édesapjuk is kapus volt, igaz, ők labdarúgásban.

Mikler Krisztián bátyjához, Rolandhoz hasonlóan kapus lett Forrás: BFKA
Mikler Krisztián bátyjához, Rolandhoz hasonlóan kapus lett Forrás: BFKA
„Igen, mondhatjuk, hogy ez nálunk családi vonás, sokat is szoktunk beszélgetni erről. Roli szakmailag is sokat tud segíteni, persze, addig jobban működött ez, amíg Veszpémben játszott. Nem éreztem soha tehernek, hogy úgymond ezzel a névvel kell védenem, természetesen nagyon felnézek a testvéremre, és motivál is, hogy én is eljussak hasonló szintre.” A veszprémi fiatalok a mostani évadtól az államilag kiemelt státuszt kapott – Veszprém, illetve Balatonfüred székhelyű – Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémián edződhetnek. Mikler is elmondta, a körülmények így tovább javultak, vagyis tényleg minden adott a folyamatos előrelépéshez. „A mostani szezonban nagyon sokat szeretnék fejlődni, és mint mindenki, mi is meg akarjuk nyerni az ifjúsági bajnokságot. A hosszú távú céljaim közül pedig elsőként az NB I-es szint elérését mondanám.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.