UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2020-09-13 13:17

Strandröplabda: sporttörténelmet írtak a Vasvári testvérek az U20-as Eb-n

Minden idők legjobb magyar helyezését érte el a Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi alkotta páros az Európa-bajnokságokat tekintve. Az U20-as kontinensviadal vasárnapi versenynapján újabb két meccset nyertek a mieink, amivel a sporttörténelmi ötödik helyet csípték el Brnóban.

Mint ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, a Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi alkotta magyar kettős bravúrosan menetelt a csehországi Brnóban rendezett U20-as strandröplabda Európa-bajnokságon, hiszen bejutott a legjobb nyolcba. Noha a negyeddöntőben a másodikként kiemelt, holland Everaert, Bekhuis duó már túl nagy falatnak bizonyult a mieinknek, a lányok így sem csüggedhettek, hiszen már így is minimum beállították az eddigi legjobb magyar szereplést (csak az Eb-ket figyelembe véve) – tavaly az U18-asok között éppen Vasvári Zsófi, illetve Vecsey Fanni végzett a nyolcadik helyen.

Ötödikek lettek a Vasvári testvérek az U20-as Eb-n Forrás: hunvolley.hu/Facebook
Ötödikek lettek a Vasvári testvérek az U20-as Eb-n Forrás: hunvolley.hu/Facebook
Vasárnap tehát azért hajtott a Strandröplabdázásért SE testvérpárja, hogy ne csak beállítsa, hanem egyenesen felülmúlja ezt a csúcseredményt. Ehhez első körben az előzetesen a negyedik helyen rangsorolt, olasz Bianchi, Ditta kettőst kellett legyőzniük a magyar lányoknak, amit hiba nélkül teljesítettek is: két szettben, egy simábbal (21:15) és egy izzadóssal (22:20) nyertek a mieink. Ezzel eldőlt, hogy az ötödik helyért lépnek homokra, méghozzá a harmincadik helyen kiemelt cseh, Honzovicova, Sulcova páros ellen. A hazaiak kedvencei szintén elváráson felül teljesítettek eddig ezen a kontinensviadalon, így mindenképpen szoros csatára volt kilátás. Az első szettet 21:17-re ugyan a csehek nyerték, de a játék képét látva nem tűnt lehetetlennek a fordítás. A folytatásban aztán óriásit küzdöttek a mieink, 27:25-re megnyerték a maratoni játszmát, ami a mérkőzés kulcsmomentumának bizonyult: ezután a mindent eldöntő szettet is behúzták 15:10-re. A győzelem azt jelenti, hogy az ötödik helyen végzett a magyar páros, ami tehát sporttörténelmi eredmény – még soha nem ért el ilyen előkelő helyezést magyar páros a strandröplabda Európa-bajnokságok történetében. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.