UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2020-09-15 20:39

Hegyikerékpár: izgalmas versenyekkel zárták a szezont a fiatalok

Törökbálinton ért véget a hazai hegyikerékpáros kupasorozat, a viadalon több korosztály is megmutatta magát, a 19 éves Vas Kata Blanka a női elit kategóriában győzött.

Vasárnap az idei év egyetlen UCI besorolású hazai hegyikerékpáros versenyét rendezték a törökbálinti Fortuna Beach és Kemping területén. A XVIII. MTB Pilis-kupa C2-es kategóriás viadal egyben a Magyar-kupa sorozatának a zárása is volt. A szövetség beszámolója szerint az U9-es korosztályt 780 méteres pálya várta, amelyen három kört teljesítettek a legkisebbek, a lányoknál Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team), míg a fiúknál Horváth Leó (Superior Racing Team) sikerével ért véget a verseny.

Az összes korosztály megmutatta magát Törökbálinton Fotó: Bak Ferenc
Az összes korosztály megmutatta magát Törökbálinton Fotó: Bak Ferenc
A tizenegy és a tizenhárom éven aluliak korcsoportjai már 1650 méteres nyomvonalon küzdöttek. Előbbiek kettő, utóbbiak három kört tettek meg. Az U11-es lányok között Stojanovska Dalija (Superior Racing Team) bizonyult a legerősebbnek, és az ezt követő futamban is Superior-győzelem született, Szilasi Dániel révén. U13-ban Kiss Nikoletta Bettina (Bike Zone Gödöllő) magabiztos előnnyel ért elsőként célba, de Berencsi Benedek (Speed-Way Team) is egy percet vert riválisaira. Az U15-ös futamokban a lányok mezőnyében Bruchner Regina (ZKSE) győzött, majd a fiúknál Takács Zsombor (Superior Racing Team) a versenynap egyik legnagyobb fölényű győzelmét aratta, közel négy perc előnnyel célba érve a 2400 méteres penzumon, amelyen a résztvevők nemtől függően négy, illetve öt kört teljesítettek. A tizenhét éven aluliaknál Tóth-Almási Borbála (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) és Takács-Valent Márk (Cube-Csömör) állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A junior és az elit futamok már UCI világranglista pontokért zajlottak. A 3320 méter hosszú, 122 méternyi szintet tartogató elitpályán az ifjúsági korú lányokra öt, a fiúkra és az elit hölgyekre hat, az elit férfiakra pedig nyolc kör várt. Az első juniorfutamban Bokros Csenge Anna (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) győzött, a fiúk között Gerely Attila (Crosskovácsi Bikeschool) bizonyult a legjobbnak. A felnőttek között is született utánpótláskorú siker, bár csöppet sem meglepő, hogy az elit nők versenyében a 19 éves Vas Kata Blanka (Doltcini-Van Eyck Sport) nyakába került az aranyérem. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.