UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-09-15 11:50

Labdarúgás: Jude Bellingham klubtörténelmet írt a Borussia Dortmundban

A Borussia Dortmund két 17 éves reménysége, Jude Bellingham és Giovanni Reyna, valamint a húszesztendős Jadon Sancho is betalált a harmadosztályú MSV Duisburg ellen, a Német-kupa első fordulójában.

Jude Bellingham a Borussia Dortmund valaha volt legfiatalabb gólszerzőjévé vált Forrás: skysport.com
Jude Bellingham a Borussia Dortmund valaha volt legfiatalabb gólszerzőjévé vált Forrás: skysport.com
A legjobb 32 közé jutott a Lucien Favre vezette Borussia Dortmund a Német-kupában, miután 5−0-ás győzelmet aratott az MSV Duisburggal szemben. A Dortmund már az első félidőben eldöntötte a legfontosabb kérdéseket: már a 14. percben megszerezte a vezetést, amikor kezezés miatt megítélt büntetőt értékesített a 20 éves Jadon Sancho. Negyedórával később a másik angol tini, a 17 éves Jude Bellingham is betalált. A mindössze 17 éves középpályásért néhány hónapja 26,5 millió eurót fizetett a Dortmund a Birminghamnek. Az angol középső középpályás ezen a kupameccsen szerezte első találatát hivatalos meccsen a Dortmundban, ezzel a klub 110 éves történetének legfiatalabb gólszerzője lett:
A Bellinghammel egyidős Giovanni Reyna is betalált: az amerikai szabadrúgása Axel Witselről pattant a kapuba az 51. percben. A srácokon kívül Marco Reus és Thorgan Hazard is gólt szerzett.

Német-kupa, 1. forduló MSV Duisburg (harmadosztályú)−Borussia Dortmund 0−5 (0−3) Gólszerzők: J. Sancho (14., büntetőből), J. Bellingham (30.), T. Hazard (39.), Reyna (51.), Reus (58.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.