UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-09-23 20:18

Kézilabda: Nagy Benedek időnként a berlini sztárokon kifogva mutatkozott be a nemzetközi porondon

A gyöngyösiek kikaptak, ám így is emlékezetes csatát vívtak hazai pályán a Füchse Berlin ellen az Európai Kézilabda Ligában; a találkozó egyik magyar hőse, a 18 éves kapus, Nagy Benedek volt.

Igazi kézilabdaünnepet tartottak kedd este a gyöngyösi Dr. Fejes András Sportcsarnokban, a német Bundesliga egyik élcsapatot, a Füchse Berlint fogadta a B.Braun Gyöngyös a megújult Európai Kézilabda Ligában. A végig kiélezett mérkőzés végül elment, 25–23-ra nyertek a vendégek, ám a találkozó után nem volt oka az elégedetlenégre Konkoly Csaba együttesének.

Nagy Benedek tartást adott a kapuból a Gyöngyösnek Forrás: Gyöngyösi KK
Nagy Benedek tartást adott a kapuból a Gyöngyösnek Forrás: Gyöngyösi KK
A hazaiak egyik legjobbja a mindössze 18 éves korosztályos válogatott kapus, Nagy Benedek volt, aki nem egyszer megbabonázta a berlini világsztárokat. „A mérkőzés előtt, az öltözőben tudtam meg, hogy én kezdek a kapuban – mondta a Nemzeti Sportnak Nagy. – A Butel Szkopje ellen már sikerült hozzászoknom a sorozat hangulatához, de ilyen kaliberű csapat ellen még sohasem játszottam. Nem vagyok teljesen elégedett a teljesítményemmel, lehetett volna jobb is. Ez életem első felnőttidénye, nekem még az NB I irama is új, nemhogy a nemzetközi kupáé. Remélem, Berlinben is pályára léphetek, bár ez a meccs így is örök élmény marad.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.