UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-09-23 12:03

Kosárlabda: Iványi Dalma szerint rendkívül motiváltak a győri fiatalok

A tízszeres magyar bajnok Iványi Dalma élvezi a vezetőedzői munkát az UNI Győr női élvonalban szereplő kosárlabdacsapatában, és örül annak, hogy hét utánpótláskorúval is együtt dolgozhat.

Öt felkészülési mérkőzést, egyben a Sió-kupát tudhatja maga mögött az női első osztályú bajnokság október eleji rajtjára váró UNI Győr, amelynek keretében hét utánpótláskorú lány is kosárlabdázik. Április végén kiderült, hogy a sportág egyik legnagyobb hazai ikonja, Iványi Dalma életében először a Győr kispadjára ül le vezetőedzőként. A klasszis bátran támaszkodott a fiatalokra a Sopron Basket (59−87), a Ludovika-FCSM Csata (90−87), a PEAC-Pécs (76−73), az Atomerőmű KSC Szekszárd (68−74) és a PINKK-Pécsi 424 (70−68) ellen is.

Iványi Dalmának tetszik az új szerepkör Forrás: gyorikosar.hu
Iványi Dalmának tetszik az új szerepkör Forrás: gyorikosar.hu
„Jól alakul a programunk, remekül dolgoznak, motiváltak a lányok. Noha utánpótláskorúból valóban hét van a keretben, összességében sincsenek idős kosarasaink; csupán három 1996 után született játkosunk van. Örülök annak, hogy fiatalításban kezdett az együttes. Haladunk az úton, a sportolók munkamorálja, akarata száz százalékos, és ez visszatükröződik a mérkőzéseinknek is: nagy kedvvel, örömmel és harcossággal játszanak. A húsz év alattiakat is próbáltuk minél többször bedobni a mélyvízbe, mindenki kapott lehetőséget, amellyel egytől egyig éltek is. Biztatóak az eddig tapasztaltak, ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a felkészülési meccseken nem az eredmény az elsődleges” − értékel a mester. Iványi Dalma tízszeres magyar bajnok, tizenegyszeres Magyar-kupagyőztes, kétszeres Euroliga-bronzérmes, háromszor volt tagja az Euroliga All-Star európai válogatottjának, 134-szer szerepelt a nemzeti együttesben, emellett 1999-ben ő lett az első magyar női kosaras (Nagy Andrea mellett), aki bemutatkozott a WNBA-ben − az Utah Starzz színeiben. Hatszor választották meg az év magyar kosárlabdázójának. ű Mindezt figyelembe véve, mekkora pluszt jelent vezetőedzőként a személye Győrött? „Sikerül jól hatni rájuk, de azt hozzá kell tenni, hogy nagyon jó a társaság. Mindenkinek megvan a saját motivációja, amelyhez nekünk már csak hozzá kell tenni a technikát, taktikát, satöbbit. Jó látni, hogy könnyebben veszik az edzői utasítást, mert tudok nekik olyan apróságokat mutatni, amelyeket játékosként megtanultam. Szeretnének tanulni, jobbak lenni, ez kétségtelen.” A szakember jól érzi magát az új szerepkörben, és az a fajta játékstílus is kezd kialakulni, amit elképzelt. „Fárasztó a munka, számtalan feladatra kell koncentrálnom, de a lányok is segítenek abban, hogy élvezzem. Tetszik az a része is, hogy én szabom meg az együttes stílusát: gyorstempójú, agresszív és bátor alakulatot szeretnék, ez megvan. Az is kezd kirajzolódni, ki, milyen szerepkörben vállalhat részt a csapatban. A fiatalok tudják, hogy elsőkörben a védekezésben segíthetnek igazán, ezzel együtt jó alapot adhatnak maguknak. Próbáljuk éreztetni velük a bizalmat és építeni az önbizalmukat − ebben a tekintetben egyaránt jól haladnak, a mérkőzéseken megvalósították az edzésen gyakorolt figurákat.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.