UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2020-09-26 18:18

Kajak-kenu: Rendessy Eszter aranyérmet nyert a szegedi Világkupán

Aranyéremmel mutatkozott be a felnőtt nemzetközi mezőnynek a 18 éves ifjúsági olimpiai bajnok kajakos, Rendessy Eszter, aki 1000 méteren nyert a szegedi Világkupán.

A múlt héten az Olimpiai Reménységek Versenyén már megmutatta az erejét a hazai kajak-kenu utánpótlás, ám kiderült, hogy a több mint száz megnyert érmet még lehet fokozni. A szintén a szegedi Maty-éren zajló szegedi Világkupán ugyanis a 18 éves Rendessy Eszter alakított nagyot K–1 1000 méteren.

Rendessy Eszter K–1 1000 méteren győzött a szegedi Vilákupán Forrás: MKKSZ
Rendessy Eszter K–1 1000 méteren győzött a szegedi Vilákupán Forrás: MKKSZ
Az UTE ifjúsági olimpiai bajnoka fényes győzelemmel kezdte felnőtt nemzetközi karrierjét, több mint egy másodperccel előzte meg ezüstérmes német riválisát. „Még nem sikerült feldolgoznom ezt a győzelmet – mondta a szövetség honlapjának Rendessy Eszter. – A rajtom nem volt valami jó, a szél össze-vissza fújt, és csak csapkodtam az elején. Igazából csak mentem előre.” A már a felnőttmezőnyben versenyző, de még mindig csak 21 éves fiatalok teljesítménye mellett sem lehet szó nélkül elmenni. Lucz Anna K–1 200 méteren szoros csatában lett aranyérmes, míg Varga Ádám pályafutása első vk-döntőjében harmadik 1000 méteren kajakegyesben. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.