UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-09-26 09:00

Kézilabda: a nagy siker után két pozitív teszt a NEKÁ-n, elmaradnak a korosztályos válogatott edzőtáborok is

Két napja még tíz góllal verték az Alba Fehérvárt az NB I-ben, a pénteki COVID-tesztelésen azonban két boglári játékos is pozitív mintát adott. Információnk szerint a jövő heti korosztályos válogatott edzőtáborokat sem tartják meg.

Csütörtökön története talán legnagyobb sikerét aratta a NEKA, pontosabban a Boglári Akadémia-SZISE női kézilabdacsapata. A szinte kizárólag utánpótláskorúakra épülő együttes legyőzte az idén a nemzetközi porondon is érdekelt Alba Fehérvárt, s megszerezte a második győzelmét az NB I-ben. „A szünet után jól védekeztünk, a kapuban is jól teljesítettünk. A győzelem különbségét túlzónak érzem, de szorgalmas hangyák voltak a gyerekek, ütköztek dolgoztak” – mondta még a meccs után a vezetőedző, ifj. Kiss Szilárd.

Két pozitív teszt Bogláron, elmaradnak az utánpótlás-válogatott edzőtáborok Forrás: Lotus Seven
Két pozitív teszt Bogláron, elmaradnak az utánpótlás-válogatott edzőtáborok Forrás: Lotus Seven
A pénteken azonban a jót rossz hírek követték, a játékosokon a közelgő válogatott edzőtáborok miatt koronavírusteszteket végeztek, és két pozitív esetet is találtak. „Ez a két női játékosunk az NB I-es Boglári Akadémia-SZISE csapat tagja., így ezzel egyidejűleg tíznapos karanténba vonult a teljes keret, illetve azok a stábtagok, akik közvetlen kapcsolatban voltak a játékosokkal. A Nemzeti Kézilabda Akadémia a protokoll szerint értesíti a Magyar Kézilabda Szövetséget, illetve az Alba Fehérvár KC-t, akikkel csütörtökön bajnoki meccset játszott együttesünk. Az egyik játékos osztálytársai, akik a NEKA más csapataiban játszanak, szintén házi karanténba vonultak. A legközelebbi női NB I/B-s mérkőzés elmarad. A lakófalu és a kollégium a megfelelő óvintézkedések mellett tovább üzemel” – áll az akadémia közleményében. Információink szerint ennek tudatában a jövő hét elejére tervezett junior-, illetve ifjúsági válogatott edzőtábor elmarad, és az egymás közötti, szerdára kiírt gyáli felkészülési mérkőzést sem játsszák le a felek. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.