UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2020-09-28 19:07

Atlétika: Kövér Fanni az újabb ifjúsági csúcsa után történelmet írt

A VEDAC 16 éves gerelyhajítója, Kövér Fanni vasárnap az 500 grammos szerrel saját ifjúsági országos rekordját javította meg, de a verseny előtt nem csak a csúcsdöntésre készült.

Immár saját ifjúsági országos csúcsát javította meg vasárnap a VEDAC 16 éves gerelyhajítója, Kövér Fanni. Máhl Krisztián tanítványa a váci XVI. Németh Miklós Gerelyhajító Versenyen dobott 56.25 métert az 500 grammos szerrel, ezzel átadva a múltnak augusztus végén elért 56.09 méteres rekordját.

Kövér Fanni tovább javított ifjúsági rekordján Fotó: Tom Schä
Kövér Fanni tovább javított ifjúsági rekordján Fotó: Tom Schä
„Az év ezen szakaszában megrendezett versenyeken általában a túlélés a cél, szóval én sem gondoltam volna, hogy egy ilyen tömör szezon után szeptember végén is sikerül országos csúcsot dobnom. Titkon persze reméltem, hogy nagy dobásra leszek képes, mert jó formában vagyok, de erre az eredményre nem számítottam. Azt sem mondhatni, hogy kipihent voltam, hiszen négy óra ötvenkor keltem hajnalban, mert az edzéstársaim már tízkor dobtak. És közben tanulnom is kellett a mai témazárókra, így a kezdés előtt még elővettem az angol- és a történelemkönyvet. Ilyen versenyem sem volt még, hogy az amerikai polgárháborúval hangoljak! De nagyon örülök, mert úgy érzem, a dolgozatok is jól sikerültek.” Fanni júniusban kezdte az U18-as rekordok megjavítását. Akkor Gödöllőn az 500 grammos szerrel Szilágyi Réka (55.03 m) hét, a 600 grammossal Frajka Xénia (54.29 m) huszonegy évig őrzött csúcsát szárnyalta túl. A felnőttszerrel elért 55.05 méteres korosztályos legjobb eredmény most is áll. Az 500 grammossal akkor dobott 55.36 méter már „megint csak” történelem. Az a verseny a szezon első viadala volt Fanninak, a mostani váci az utolsók egyike. Két hét múlva még ugyanis jön a VEDAC évadzáró versenye, de az ottani teljesítménytől függetlenül is pazar idényen van túl az ígéret, aki a vasárnapi 56.25 méterrel bebiztosította helyét az ifjúsági világranglista harmadik helyén (felnőttszerrel a negyedik). „Jó látni magam a listák elején, remek visszaigazolás. Sajnos, minden korosztályos világverseny elmaradt az idén, de bízom benne, a halasztásnak számomra csak kedvező kimenetele lesz. Jövőre az idősebbek közé fogok tartozni az ifi Európa-bajnokságon, és a legjobbakat remélem.” További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.