UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-10-01 16:09

Kézilabda: egy érkező, egy távozó – Ilics Zoran Lengyelországba igazol, Melnyicsuk Viktor hazatér az NB I-be

Októberhez képest nagy volt a játékosmozgás csütörtökön a hazai kézilabdapiacon: Melnyicsuk Viktor a Motor Zaporizzsjától Komlóra, Ilics Zoran pedig Veszprémből a lengyel Wisla Plockba került kölcsönbe.

A juniorválogatott 19 éves irányítója, Melnyicsuk Viktor a nyáron igazolt a Telekom Veszprémtől a szintén BL-ben érdekelt, ukrán bajnok Motor Zaporizzsja együtteséhez. A közös kaland azonban a jelek szerint ideiglenesen már néhány hét után véget ért, hiszen a magyar játékos a szezon végéig az NB I-es Komlóhoz került kölcsönbe.

Melnyicsuk Viktor egyéves kölcsönbe tér vissza Magyarországra Forrás: Telekom Veszprém
Melnyicsuk Viktor egyéves kölcsönbe tér vissza Magyarországra Forrás: Telekom Veszprém
„Sikerült ingyen kölcsönbe megkapnunk a Bajnokok Ligájában szereplő Motor Zaporizzsja csapatától Melnyicsuk Viktort. Viktor ifjúsági és junior magyar válogatott. Szegedről került Veszprémbe, ahonnan a nyáron 2+1 éves szerződéssel a Motorhoz igazolt. Az ukránok azzal a feltétellel járultak hozzá a kölcsönadáshoz, hogy az utolsó tétmérkőzésünk után azonnal vissza kell térnie” – áll a komlói klub közleményében. A hazai NB I/B után nemzetközi tapasztalatot szerezhet viszont a Telekom Veszprém 18 éves jobbáltövője, Ilics Zoran. A zentai születésű játékos az előző idényben a SEHA-ligában, az NB I-ben és a Bajnokok Ligájában is megfordult, összesen tizenöt gólt szerzett David Davis együttesében.
Ilics Zoran decemberig Plockban fejlődhet Fotó: Penovác Károly/Veszprém Megyei Napló
Ilics Zoran decemberig Plockban fejlődhet Fotó: Penovác Károly/Veszprém Megyei Napló
A magyar korosztályos válogatott kézilabdázó december végéig az előző bajnokságban ezüstérmes, az Európai Kézilabda Liga csoportkörében szereplő lengyel Wisla Plockhoz került kölcsönbe, amelynek sérülések miatt volt szüksége új jobbátlövőre. A Plock vezetőedzője Xavi Sabaté, aki korábban öt éven át dolgozott a Veszprémben, s a magyar válogatottat is irányította. A lengyeleket erősíti többek között Szita Zoltán, valamint a szintén korábbi veszprémi játékos, Mirsad Terzic is. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.