UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-10-01 14:39

Vízilabda: fiatalos szerda az ob I-ben

A női és a férfi vízilabda-bajnokság szerdai mérkőzésén számos utánpótláskorú játékos kapott lehetőséget a bizonyításra.

Szerda este a női és a férfi vízilabda ob I-ben is egy-egy mérkőzést rendeztek, érdekesség, hogy mindkét pontvadászatban a legutóbbi bajnokcsapat játékosai ugrottak medencébe, a férfiaknál az FTC, a nőknél az UVSE volt érdekelt. Az már a mérkőzések előtt borítékolható volt, hogy a remek játékerőt képviselő együttesek csak csoda folytán kaphatnak ki a papíron szerényebb képességekkel bíró ellenfeleiktől, nem is történt meglepetés. A meccsek viszont kiváló lehetőséget nyújtottak arra, hogy újra számos utánpótláskorú játékos mutassa meg magát az élvonalban. Nos, az FTC otthonába látogató KSI-nek nem is nagyon van húsz év feletti pólósa. Horváth János együttese látszólag ijedten kezdett a BL-címvédő, friss hazai kupagyőztes otthonában. Varga Zsolt gárdája 6–0-s első negyed után 8–0-ra is vezettet, de ezt követően magára talált a KSI, a végeredmény így vendégszempontból is elfogadható 17–9-es FTC-győzelem lett. A meccsen a 17 éves Csapó Gábor öt gólt szerzett a KSI-ben, csapattársai közül a 18 éves Gábor Lőrinc és a 2004-es születésű Nagy Ákos, valamint Szépfalvi Gergely is egyszer volt eredményes. A Ferencvárosból a 19 éves Vigvári Vendel négy, az egy évvel fiatalabb Nyíri Balázs egy gólt lőtt.

Az UVSE-s Irmes Rozália is bemutatkozott az ob I-ben Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Az UVSE-s Irmes Rozália is bemutatkozott az ob I-ben Fotó: Varga Jennifer/UVSE
„Tudtuk, hogy nehéz a koncentráció, mert nagy érzelmi töltettel telt a hétvége, ezért fáradtabbak voltunk – idézi Varga Zsoltot az NSO. – Abban biztos voltam, hogy a KSI nyerni akar és nem azzal foglalkozik, mi volt velünk hétvégén. Gondoltam rá, hogy fogjuk meg őket az első pillanattól, mert erősek, ügyesek. Picit több gól lett a végére, de ebben a pillanatban ez nem akkora probléma. Sokat cseréltem és játszottak az utánpótlás-játékosok is.” Horváth János a következőképpen kommentálta a mérkőzést: „Az eredménnyel hellyel-közzel elégedett lehetek, mert tartalékosak voltunk. Benne volt egy óriási zakó az elején, mert nyolc nullra vezetett a Fradi, mi csak kozmetikázni tudtuk az eredményt. Borzasztó butaságokat csináltunk, de tudomásul kell venni, hogy ez egy gyerekcsapat, amely megilletődve játszott a világ egyik legjobb csapata ellen. Az első másfél negyedet leszámítva elégedett vagyok a játékkal.” Az UVSE is bekezdett hazai medencében a III. kerületi TVE ellen, és 13–4-es első félidő után 24–8-ra nyert. A nyitófordulóban a 15 éves Szegedi Panni egy góllal járult hozzá a sikerhez, csak úgy, mint a 17 éves Dávid Cila. A 2001-es születésű, még a juniorválogatottban játszatható játékosok közül Telek Dorottya három, Peresztegi-Nagy Kinga kettő, Baksa Vanda egy gólt lőtt, a másik oldalon Kudella Panna és Pál Anna volt egyszer-egyszer eredményes. Az egyaránt 15 éves Szombathelyi Gerda és Irmes Rozália első ob I-es meccsét játszotta az UVSE-ben, a Lukács Dénes irányította vendéggárdában Tóth-Deme Róza 2005-ös születésűként szerepelt. „Nagyon rapszodikus volt a teljesítményünk, csináltunk nagyon szép dolgokat, ugyanakkor érthetetlen butaságokat is elkövettünk – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Benczur Márton, a győztes csapat vezetőedzője. – Összességében elégedettek lehetünk, mert mégiscsak egy bajnoki volt, amelyen a három pont számít.” További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.