UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-10-09 13:56

Kézilabda: Rea Barnabás Joan Canellastól tanul a MOL-Pick Szeged felnőttcsapatában

Világsztárok között edződik a MOL-Pick Szeged 17 éves irányítója, Rea Barnabás, aki a fertőzések miatt a kielcei BL-meccsre is a csapattal tartott.

Nehéz heteket, hónapokat él a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, a csapat jelentős része koronavírussal fertőzött, így úszott el a Kielce elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzés is. Az egyetlen pozitívum, hogy a keretet így fiatal hazai játékosokkal töltötték fel, akik testközelben tapasztalhatták meg a tempót a legmagasabb szinten. Mások mellett a 17 éves korosztályos válogatott irányító, Rea Barnabás is, akivel a klub honlapja készített interjút. Elmondta, kiket figyelt a legjobban a világsztárok közül.

Rea Barnabás a szegedi világsztárok mellett fejlődik Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu
Rea Barnabás a szegedi világsztárok mellett fejlődik Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu
„Joan Canellas sok mindenre megtanított már, remek kézilabdás, rengeteg dolgot elleshetek tőle. Dmitrij Zsitnyikov is sokat segített, megmutatott különböző taktikai elemeket, cselt, passzt, amit természetesen próbálok hasznosítani. De a kapitány, Jonas Källman szintén hatalmas segítséget nyújt. Ő igazi példakép, mert képes ott maradni az edzés végén, és elmagyarázni még, hogy ha védekezünk, akkor hova álljunk, miként tudunk segíteni a társnak. Nagyszerű ember, de ez elmondható az egész csapatról, mert mindenki barátságos velünk.” Kitért a vezetőedzőre, Juan Carlos Patorra is, aki mindig kiemeli, hogy az egyszerűbb megoldást válassza, mert az a biztos, az lesz a hatékonyabb, ne bonyolítsam túl a dolgot. Majd megkérdezték Reát a BL-hangulattól, ami elsőre egészen elvarázsolta. „Pár méterre voltak tőlem azok a játékosok, akiket előtte csak a tévében láttam. Egészen más világ az európai topliga, jó volt megtapasztalni ennek a varázsát. Emlékszem, amikor hazatértünk Kielcéből, olyan motivációt kaptam, hogy ha öt edzésünk lett volna egy nap, akkor mind az ötre elmentem volna. Ez a lendület továbbra is megmaradt, minden nap azért dolgozom, hogy fejlődjek, és jobb játékos legyek.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.