UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-10-12 19:34

Golf: ezúttal külföldiek nélkül rendezték meg a Magyar Junior Opent

Új bajnokokat avattak a 31. magyar junior nyílt golfbajnokságon: Kőtél Bence, Jaczkovics Emma, Nagy Ármin és Stern Lea Sára nyert aranyérmet az alcsútdobozi viadalon.

Nem a szokványos módon tartották meg a golfsport egyik legnívósabb hazai rendezésű utánpótlásversenyét, a magyar junior nyílt bajnokságot. A koronavírus-járvány miatt ezúttal csupán harmincnégy fiatal indult, külföldi versenyzők pedig egyáltalán nem is érkeztek.

A hétvégi verseny négy győztese (balról): Nagy Ármin, Kötél Bence, Stern Lea Sára és Jaczkovics Emma
A hétvégi verseny négy győztese (balról): Nagy Ármin, Kötél Bence, Stern Lea Sára és Jaczkovics Emma
A háromnapos stroke play-verseny legjobb eredményét az első magyar juniorbajnoki címét ünneplő Kötél Bence érte el, akinek az utolsó fordulóban -1-gyel sikerült parra hoznia a hibátlan mérleget. Stöllinger Viktor és Somogyi Bence mindvégig próbálták Kötélt megszorongatni, így csak nüanszokon múlt kettőjük párharca.  A befejezés Stöllingernek kedvezett, aki parra teljesítette a befejező kört, ezzel egyetlen ütéssel megelőzte Somogyit, így ő vehette át az U18-as kategória második helyéért járó serleget. A lányok között is új bajnokot avattak Jaczkovics Emma személyében, neki sikerült a tavalyi aranyérmestől, Berkenyei Daniellától elhódítani a trófeát, aki tíz ütés távolsággal szorult a dobogó harmadik fokára. Közéjük másodikként, az első fordulóban még vezető Sántha Laura ékelődött be. Az U14-esek mezőnyében mindkét nem küzdelmeiben a papírforma érvényesült, sem Nagy Ármin, sem Stern Lea Sára nem akadt kihívóra, így a „kicsik” trófeáját ők emelhették a  magasba.

Magyar Junior Open, Pannonia Golf Club, Alcsútdoboz U18 Fiúk: 1. Kötél Bence, 2. Stöllinger Viktor, 3. Somogyi Bence Lányok: 1. Jaczkovics Emma, 2. Sántha Laura, 3. Berkenyei Daniella U14 Fiúk: 1. Nagy Ármin, 2. Zsimán Lebovics Zénó, 3. Sántha Ádám Lányok: 1. Stern Lea Sára, 2. Fedeli Grace, 3. Fedeli Leatitia

További korosztályos hírek GOLFBAN a sportági aloldalunkon.