UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-10-13 15:18

Kézilabda: Kovacsics Anikó és Anna Vjahirjeva útját járná az FTC 15 éves ígérete

A 15 éves irányító, Simon Petra serdülő kora dacára már az ifjúságiak között, sőt a felnőtt NB I/B-ben is megállja a helyét. A most kezdődött évadban csak úgy szórja a gólokat, vele forgattunk a Jövünk! magazinban.

Évről évre ontja a tehetséges játékosokat az FTC kézilabda-utánpótlása, és a nyártól államilag kiemelt akadémiaként működő fővárosi centrumban a jelek szerint továbbra is garantált a minőségi képzés. Ennek ékes bizonyítéka, a mindössze 15 esztendős Simon Petra, aki a legígéretesebb népligeti fiatalok egyike.

A 15 éves Simon Petrának a Final Four és az olimpia az álma Forrás: FTC Kézilabda Akadémia
A 15 éves Simon Petrának a Final Four és az olimpia az álma Forrás: FTC Kézilabda Akadémia

Az utanpotlassport.hu szerkesztősége által gyártott, M4 Sporton látható Jövünk! magazinnal látogattuk meg a fiatal irányítót, aki elmesélte, mit sportolt a kézilabda előtt, mekkora motivációt jelent számára a Bajnokok Ligájában szereplő felnőttcsapat és kiket tart a legnagyobb példaképeinek.

„Ha kézilabdázót kell mondani, Kovacsics Anikó, ha pedig külföldit, akkor Anna Vjahirjeva. Nagyon inspirálóak számomra, mert ők is belső posztosok, viszont egyáltalán nem magas termetek, ahogyan én sem vagyok az. Azzal a munkával, szorgalommal, alázattal és persze tehetséggel elérték a céljaikat.”

A Jövünk-magazin október 11-i adásának további filmjei: Atlétika: bemutatjuk az Ikarus BSE szakosztályát Tollaslabda: a pécsi Multi Alarm SE műhelyében jártunk Kosárlabda: portré PEAC-Pécs 19 éves játékosáról, Wentzel Nóráról

A magazin október 18-i adásának tartalma elérhető ITT.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.