UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-10-14 15:31

Kézilabda: karanténban a Boglári Akadémia-SZISE csapata is, a koronavírus-járvány egyre inkább közbeszól

Napról napra szomorúbb képet mutat a koronavírus-járvány által sújtott sportélet; az utánpótláskorúakat foglalkoztató, NB I-es Bolgári Akadémia-SZISE kézilabdacsapata is karanténba került.

Ha a Magyar Kézilabda Szövetség versenynaptárát böngésszük, egyértelműen megállapítható: jelenleg több mérkőzés marad el a koronavírus-járvány miatt, mint amennyit meg tudnak tartani. A helyzet nem túl biztató, pláne, ha még hozzátesszük, hogy szinte minden nap akad olyan egyesület, amelynek játékosa(i) pozitív eredményt produkál(nak). A múlt pénteki tesztelés során a szinte kizárólag utánpótláskorúakkal felálló Boglári Akadémia-SZISE csapata is karanténba kényszerült, az október heti kötelező teszten, pénteken pozitív esetet találtak.

Jelenleg is karanténban van a Boglári Akadémia-SZISE csapata Forrás: NEKA/Tompos Gábor
Jelenleg is karanténban van a Boglári Akadémia-SZISE csapata Forrás: NEKA/Tompos Gábor
„A teljes keret és a szakmai stáb összes tagja újra tíz napra járványügyi felügyelet alá kerül, így a jövő heti bajnoki mérkőzéseket is elhalasztják. A megfigyelés célja a szerződés továbbadásának megelőzése. Az elhalasztott mérkőzések pótlásáról, azok új időpontjáról a klubok és a szövetség egyeztetése után értesítjük szurkolóinkat” – írták a balatonbogláriak a múlt pénteki közleményben. Ezen kívül pedig korábban, szeptember végén a leány junior- és ifjúsági válogatott edzőtábora is elmaradt hasonló okból. A fiatalabbak nemzeti együttesének gerincét pedig szintén a NEKA-játékosok adják. Az NB I-es együttes és az ifiválogatott vezetőedzője, ifj. Kiss Szilárd még a második pozitív eredmény előtt a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, egyébként is óriási kihívás lett volna nekik az NB I, hát még úgy, hogy a járvány is sújtja őket. „Mi is belekerültünk abba a csoportba, amelyben a vírus határozza meg a közeljövőt. Más jellegűvé válik a bajnokság, az lesz a kérdés, hogy ki és mikor tud játszani. Nem tudom megmondani, hogy csapatszinten milyenek lehetünk, mert gyakorlatilag bárki bármikor kidőlhet a keretből, és bármikor mehetünk karanténba. Nem tudunk hosszú távra szervezni, az instabilitás minden klubot érint, ami alapvetően befolyásolja a mindennapokat. Ha egyre többe dőlnek ki, irreálissá válik azoknak a játékosoknak a terhelése, akik maradnak. Nem lehet ugyanazokkal heti kétszer pályára lépni folyamatosan.” A Balaton-partiak eheti két meccse (FTC, MTK Budapest) biztosan elmarad, legjobb esetben először október 21-én, szerdán a Vác otthonában léphetnek pályára. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.