UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-10-18 12:55

Vízilabda: a szövetség szeretné, hogy egységessé váljon a kapusképzés

Megtelt a Testnevelési Egyetem Barcelona-terme szombaton kora délután, a Magyar Vízilabda Szövetség Utánpótlás Bizottságának újonnan indított konferenciasorozatának első állomásán.

Lapos védés gyermekkorban, ejtés, taposás, helyezkedés, ügyességi és koordinációs képzés – többek között ezektől a témákról volt szó a Testnevelési Egyetem Barcelona-termében szombaton; szakemberek gyűltek össze a Magyar Vízilabda Szövetség Utánpótlás Bizottságának felhívására.

A konferenciasorozat első állomását a Testnevelési Egyetem Barcelona-termében tartották Forrás: waterpolo.hu
A konferenciasorozat első állomását a Testnevelési Egyetem Barcelona-termében tartották Forrás: waterpolo.hu
Székely Bulcsú vezette testület szeretné, ha sportág egyik legfontosabb posztjának, a kapusok képzésének módszerei egységesek lennének, folytatódjanak azok a tradíciók és eredmények, amelyek jó ideje jellemzik a magyar vízilabdasportot − közölte a waterpolo.hu. A cél, hogy a válogatottak segítsék a klubok munkáját, leginkább azon egyesületek mindennapjait, amelyekben nincs lehetőség kapusedző foglalkoztatására. A Barcelona-teremben Cseh Sándor, utánpótlás szakmai igazgató szavaival indult a nap, aki később maga is tartott előadást, melynek prezentációját Gergely István videói segítették. A különböző kapuspozíciók és helyezkedések mellett szó esett a bemelegítés és az iskolázás fontosságáról is. A konferenciasorozat szakmai anyagát az utánpótlás-válogatottakkal dolgozó mesterek, Kardos István, Bisztritsányi Dávid és Bóta Krisztián  állította össze, és annak megfelelően tartott előadást. Bisztritsányi prezentációjának alapját a májusban leadott diplomamunkája adta. Háromféle edzéstervet vázolt fel, emellett beszélt a meccsnapi rutinról, a meccs előtti közvetlen bemelegítés fontosságáról. Gergely István a kiválasztásról és a kapuslélektanról osztotta meg gondolatait. Ő egyébként Mátéfalvy Csabával és Kósz Zoltánnal együtt felügyeli a mostani programsorozatot. A sorozat a tervek szerint két hónap múlva folytatódik. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.