UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-10-21 20:48

Kosárlabda: több fiatal remekelt a junior leánybajnokság alapszakaszának második fordulójában

Javában zajlik a leány junior kosárlabda-bajnokság alapszakasza, és több csapat is maga mögött tudhatja már a második fordulót; a legnagyobb különbségű győzelmet a Csata DSE érte el, a legeredményesebb fiatal pedig a Kanizsai Vadmacskák SE játékosa, Baa Dominika volt.

A junior leány kosárlabda-bajnokság országos főtábláján eddig öt mérkőzést játszottak a második fordulóban. Az A jelű csoportban az Atomerőmű-KSC Szekszárd 76−46-ra legyőzte a Török Flóris-Törekvés SE együttesét; a sikerhez nagyban hozzájárult Holcz Rebeka és Andi Hanna, hiszen mindkét lány 16 ponttal segítette a Tolna megyeiket.

Baa Dominika az első két alapszakaszmeccsen harminc pont fölé jutott Forrás: zaol.hu
Baa Dominika az első két alapszakaszmeccsen harminc pont fölé jutott Forrás: zaol.hu
A B csoportban a Vasas Akadémia első számú alakulata a Soproni Darazsak Sportakadémiával találkozott, és nyert 70−33-ra. A pasarétiek két játékosa, Dúl Terka és Antal Fanni 13-13 pontot ért el − írja a wbasket.hu. A Csata DSE hazai pályán bizonyított a Bajai NKK-val szemben, és nagy arányú, 111−36-os diadalt aratott; Gyöngyösi Janka 21 pontot jegyzett. A C csoportban a Kanizsai Vadmacskák SE 83−59-re verte a BEAC-Újbuda Akadémiát; Baa Dominika remek teljesítményt nyújtva 42 pontot dobott. A PVSK Akadémia 67−48-ra múlta felül a Szolnoki MÁV SE-t; a pécsiek két fiatalja, Temes Boróka és Bukovszky Kitti 16-16 pontot szerzett. A Vasas Akadémia B csapata a Miskolci SI Vadmacskák együttese otthonában 63−55-re bizonyult jobbnak. A 19 pontos Rátkai Eszter lett a mérkőzés legeredményesebb kosarasa. Ez utóbbi csoportban már a harmadik forduló is elrajtolt; a nagykanizsaiak 96−62-re legyőzték a szolnokiakat. Baa ismét kiemelkedett, és 32 ponttal járult hozzá a sikerhez. A tabellák állása ITT érhető el. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.