UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-11-08 09:15

Kézilabda: kettősek a célok – az egyén fejlesztése mellett nyerni is akar a Boglári Akadémia-SZISE vezetőedzője

„A játékosok felvették az első osztály ritmusát” – mondja ifj. Kiss Szilárd a női NB I-ben utánpótláskorú játékosokkal felálló Boglári Akadémia-SZISE vezetőedzője, akinek a dolgát szintén megnehezíti a járvány, de az eddig látottak alapján büszke immár az élvonalban szereplő játékosaira.

Mindössze hat fordulón van túl a 2020/21-es bajnoki idényből az újonc Boglári Akadémia-SZISE nyolcadik helyen álló csapata. A Balaton-partiak két győzelemmel és négy vereséggel egyelőre talán a várakozások felett teljesítenek (akár még további pontokat is szerezhettek volna), de így sem egyszerű a dolguk: mint ahogyan a másik élvonalbeli együttes, ők sem tudják, hogy a járványhelyzet miatt kivel találkoznak akár csak a következő mérkőzésen.

Ifj. Kiss Szilárd meccsek nélkül is próbálja tűzben tartani a játékosait Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Ifj. Kiss Szilárd meccsek nélkül is próbálja tűzben tartani a játékosait Fotó: Tompos Gábor/NEKA
„Nem ebbe a bajnokságba neveztünk – kezdte honlapunk iróniával az együttes vezetőedzője, ifj. Kiss Szilárd. De sok tanulság van már eddig is, az első részt tisztességesen le tudtuk játszani, onnantól kezdve kezdődtek a galibák, mindig kiesik előlünk a következő ellenfél. Megvagyunk, de azért nehezen viselik ezt a helyzetet a gyerekek, most abban reménykedünk, hogy a jövő héten a Győrrel tudunk két mérkőzést játszani.” A 2002/03-as korosztályos válogatott szövetségi edzőjeként is dolgozó szakvezető elmondta, volt olyan nap, amikor négyszer változtatták meg a heti programot, a tervezés szinte lehetetlen. Más célokat tűznek ki, szerinte mostanság a csapat szintű munkát kicsit fel kell adni, és az egyént kell előtérbe helyezni. Hiszen bármikor megtalálhatja őket újra a vírus, már eddig is kétszer vonultak tíznapos karanténba.
Kajdon Blanka is sokat tett eddig a bogláriak négy NB I-es pontjáért Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Kajdon Blanka is sokat tett eddig a bogláriak négy NB I-es pontjáért Fotó: Tompos Gábor/NEKA
„Az első tíz nap még belefért, mert nyáron nagyon korán kezdtünk, kicsit olyan volt, mintha decemberhez érkeztünk volna a terminusokat tekintve. Viszont a második tíz napot már nagyon megéreztük, és akkor még a karantén alatt nem szabadott edzeni, így majdnem teljes pihenőt kellett a lányoknak elrendelni, ami azért nem olyan egyszerű.” Az elmúlt hetekben viszont már tökéletesen egységesen, teljes létszámban készülnek a bogláriak a folytatásra, már csak ellenfélre volna szükségük. Jelenleg azon vannak, hogy bármi is lesz a következő feladat, arra készen álljanak. „Ha nem tűzünk ki valami célt, akkor rossz úton járunk. Olyan élsportolót nem lehet találni, aki nem célokat tűz maga elé, ezek nálunk kettősek: az egyik természetesen az egyén fejlesztése, ugyanakkor a legkisebb gyerek is mindig nyerni akar, akkor tud még nagyobb energiát beletenni az edzésekbe, én ebben hiszek. Valóban kisebb a nyomás rajtunk, de azt nem szeretném, hogy teljesen mindegy legyen az eredmény. Pont ezt kell megtanulniuk, hogy később már igen is nagy tétjük lesz ezeknek a helyzeteknek, most ez az egyik legfontosabb feladatunk. Szerintem rendben leszünk a folytatásban, most úgy tűnik, hogy a játékosok felvették az NB I ritmusát.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.