UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2020-11-08 18:45

Öttusa: az U19-es Európa-bajnok Viczián Bence (19) nyerte a juniorok országos bajnokságát

Vasárnap véget ért a székesfehérvári junior és U19-es országos öttusabajnokság. A férfiaknál az U19-es Európa-bajnok Viczián Bence (19) nagy csatában szerezte meg az aranyérmet, Gyurka Márk Manót és Szép Balázst megelőzve, míg a fiatalabbak között Katona Bence (18) érte el a legjobb eredményt.

Viczián Bencét tavaly az év legjobb utánpótláskorú öttusázójának választották a fiúk között, miután megnyerte Kaunasban az U19-es Európa-bajnokságot, valamint a szófiai korosztályos vb-n csapatban ezüstérmet szerzett. Az új évadban azonban már a juniorokkal versenyez – már amikor az egészségügyi helyzet ezt lehetővé teszi. Vasárnap szezonbeli második megméretésén élt a lehetőséggel: végig magabiztos teljesítményt nyújtva az első helyen zárt a Székesfehérváron rendezett korosztályos országos bajnokságon.

Viczián Bence (19) nyerte a junior országos bajnokságot Forrás: Hungarian Modern Pentathlon/Facebook
Viczián Bence (19) nyerte a junior országos bajnokságot Forrás: Hungarian Modern Pentathlon/Facebook
Már a pénteki lovaglás után látszott, hogy számolni kell a Budapesti Honvéd SE ígéretével. Noha úszásban „csak" a tizedik lett, vívásban elért huszonkét győzelmével és mindössze kilenc vereségével egyértelmű esélyesként várhatta a kombinált számot (futás és lövészet). A hajrára sem lehetett panasza, elvégre negyedik leggyorsabb ideje elegendőnek bizonyult, hogy nyolc, illetve tizenhárom ponttal maga mögé utasítsa két legnagyobb riválisát, a KSI-s Gyurka Márk Manót és a csepeli Szép Balázst. „Az október eleji felnőtt országos bajnokságot követően ez volt a második versenyem, és örülök, hogy jobban is sikerült. A pénteki lovaglás után a vívás is jól ment, és a kombiban is tudtam tartani a többieket. Az egy hónappal előtti formám alapján nem gondoltam az aranyéremre, de sikerült jól felkészülni erre a bajnokságra. Az egyik legfontosabbnak azt tartom, hogy hosszú idő után újra versenyeken vehetünk részt, ez jót tesz a motivációnknak is. A vírushelyzet miatt sajnos most nem volt teljes mezőny, ezért helyén kezelem a győzelmet, de nagyon örülök” – nyilatkozta röviden az eredményhirdetés után honlapunknak Viczián Bence. A juniorokkal versenyző U19-esek közül a Volán Fehérvár 18 éves ígérete, Katona Bence végzett a legelőkelőbb helyen (4.), így ő nyerte meg a fiatalabb korosztály országos bajnokságát. A dobogó második fokára Bieber Barnabás (Trion SC) állhatott fel, míg a bronzérmet Batuska Dominik (Csepel SC) szerezte meg. Szombaton a női mezőnyben Kovács Eszternek (18) nem volt gyenge pontja, magabiztosan végzett az élen Gulyás Michelle és az U19-es győztes Breitner Hanna előtt, aki a Budapesti Honvédot erősítő Bauer Blankát és a Trion SC-s Varga Biankát előzte meg.

ORSZÁGOS ÖTTUSABAJNOKSÁG Férfiak Junior: 1. Viczián Bence (BHSE), 2. Gyurka Márk Manó (KSI), 3. Szép Balázs (Csepel); Csapat: 1. Volán Fehérvár A (Katona Bence, Bárány Péter, Szentprónai Dominik), 2. KSI (Gyurka Márk Manó, Pintér Krisztián, Réz András), 3. BHSE A (Viczián Bence, Varga Flórián, Holéczy-Fehér Bogdán) U19: 1. Katona Bence (Volán Fehérvár), 2. Bieber Bendegúz (Trion SC), 3. Batuska Dominik (Csepel SC); Csapat: 1. Volán Fehérvár (Katona Bence, Csák Milán, Szentprónai Dominik), 2. Trion SC (Páczai Dávid, Bieber Bendegúz, Horváth Merse), 3. Csepel SC (Batuska Dominiik, Major Csege, Pataki Gergely) Nők Junior: 1. Kovács Eszter (UTE), 2. Gulyás Michelle (KSI), 3. Breitner Hanna (KSI); Csapat: 1. UTE (Kovács Eszter, Barta Luca, Tóth Dorka Sára), 2. KSI A (Gulyás Michelle, Breitner Hanna, László Beáta), 3. BHSE (Eszes Noémi, Dulai Kinga, Bauer Blanka) U19: 1. Breitner Hanna (KSI), 2. Bauer Blanka (BHSE), 3. Varga Bianka (Trion SC); Csapat: 1. KSI (Breitner Hanna, Basa Lili, László Beáta), 2. Swimming Pentathlon (Kozma Réka, Haraszin Linda, Haraszin Gréta), 3. Volán Fehérvár (Szűcs Dóra, Gyugyi Laura, Szalféter Nadin)

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.