UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2020-11-09 16:01

Vívás: Jól szerepeltek a fiatalok a felnőtt kardozók és tőrözők között

Remekeltek az utánpótláskorúak a hét végén, Budapesten rendezett kard- és tőrvívó Magyar-kupa-versenyen; egyéniben egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek.

Kard- és tőrvívásban egyaránt felnőtt Magyar-kupa-fordulókat rendeztek hét végén, a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Semmi kétség, az utánpótláskorúak között a legnagyobb eredményt a február végi, poreci kadét Európa-bajnokság aranyérmese, a 17 éves tőröző, Szemes Gergő érte el, aki a dobogó legfelső fokára állhatott. Igaz, bőven akadt hiányzó a mezőnyben; Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin és Mészáros Tamás sem lépett pástra. A FTC sportolója az elődöntőben a szintén 17 éves Machek Vince ellen nyert könnyedén, aki így harmadik lett.

Szemes Gergő megnyerte a második felnőtt Magyar-kupa-fordulót
Szemes Gergő megnyerte a második felnőtt Magyar-kupa-fordulót
Szintén a tőrözők között remekelt a Törekvés reménysége, a 18 esztendős Nekifor Erika; nagyon magabiztosan menetelt egészen az aranycsatáig, amelyben Pásztor Flórával már nem bírt, 15:9-re kikapott. Csapatban viszont javított, Hajas Nórával, Pásztor Flórával és a mindössze 16 éves Kovács Rékával a döntőben 48:28 ra nyert az UTE ellen. A többszörös utánpótlás Eb-győztes kardozó, a felnőttválogatott Battai Sugár már a 32-es táblán visszavágott a kadétvilágbajnok Szűcs Lucának a junior válogatóversenyen elszenvedett vereségért. Sugár a fináléig megállíthatatlan volt, végül a felnőtt-vb-bronzérmes Márton Anna 15:11-re legyőzte őt. A női csapatbajnok Budapesti Honvéd együttesében − Pohl-Mikulik Júlián és Várhelyi Katán kívül − a két 17 éves, Juhász Anna és Keszei Kíra is helyet kapott. Érdemes ugyanakkor megemlíteni, hogy az első helyért a csak utánpótláskorúakkal felálló (Brassai Dorottya, Kobra Virág, Szűcs Luca) BVSC-Zugló alakulatát múlták felül 45:37-re, amelyből hiányzott a felnőtt-világranglista tizenegyedik helyezettje, a 19 éves Pusztai Liza. A Galgóczy Tamás, Nagy Pál, az ifjúsági olimpiai bajnok, 19 esztendős Rabb Krisztián és a kétszeres ötkarikás aranyérmes klasszis, Szilágyi Áron alkotta Vasas kardcsapata 45:32 legyőzte a döntőben a GEAC-ot. Krisztián egyéniben az ötödik helyen zárt. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.