UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2020-11-10 10:43

Ökölvívás: nem utaznak el a magyar versenyzők a korosztályos Európa-bajnokságra

A járványhelyzet súlyosbodására való tekintettel már a szerdán kezdődő, budvai ifjúsági ökölvívó Eb-n sem szállnak ringbe a magyar fiatalok, emellett pedig a serdülő országos bajnokságot sem rendezik meg egyelőre.

Hétfőn jutott el szerkesztőségünkhöz az információ, miszerint a koronavírus-járvány második hullámának hatásai miatt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség úgy döntött, nem utaznak az utánpótlás-válogatott versenyzők a közelgő korosztályos Európa-bajnokságokra, sem a montenegrói ifjúsági, sem a bulgáriai junior, sem pedig az olaszországi U22-es kontinensviadalra. Megkerestük, a magyar ökölvívó-válogatott nemrégiben kinevezett szövetségi kapitányát, Bertók Róbertet, aki így nyilatkozott a kialakult helyzetről:

Bertók Róbert szerint ésszerűtlen kockázatot vállaltak volna, ha elutaznak a korosztályos Eb-kre Forrás: boxing.hu
Bertók Róbert szerint ésszerűtlen kockázatot vállaltak volna, ha elutaznak a korosztályos Eb-kre Forrás: boxing.hu
„Egyértelműen a súlyosbodó COVID-helyzet ennek az oka, hatalmas a kockázat, tudomásom szerint a különböző világversenyekről már több, mint húsz ország lépett vissza. Az idő közelsége miatt az ifjúság Eb-t szerintem megtartják, de azon már meglepődnék, ha a juniorok versenyét nem törölnék – mondta Bertók Róbert. – Részint ott az egészségügyi kockázat, 72 órán belüli COVID-tesztet kellett volna bemutatni a versenykiírás szerint, már ezt sem lett volna annyira egyszerű kivitelezni. Emellett a jelenlegi helyzetben természetesen benne van a jó adag anyagi és szervezési kockázat, majd a versenyzők a hazaérés után azonnal kéthetes karanténba kerültek volna.” A kapitány szerint ezt a versenyt nem lehetett felelősséggel bevállalni, de persze sajnálja, hogy nem utazik a válogatott, hiszen majdnem súlycsoportban indítottak volna magyar öklözőt. Kicsit hasonló sorsa jutott a november tizennyolcadikára kiírt serdülő országos bajnokság is. A kormány hétfői korlátozó intézkedései miatt döntöttek az újabb halasztás mellett. „Egerben rendeztük volna a versenyt, ahol eleve több száz gyerek lett volna a sportcsarnokba zárva. Hétfő délelőtt óta tudjuk, hogy a szállodák zárva tartanak, vagy csak korlátozottan fogadhatnak vendégeket, az éttermek zárva tartanak, nem tudnánk megoldani az étkeztetést, ezen kívül pedig nyolctól kijárási tilalom lép majd életbe, tehát lehetetlen volna lebonyolítani ezt az eseményt. Ésszerű kockázat mellett – több hazai szövetséggel ellentétben – bevállaltuk a junior, az ifjúsági és a felnőtt országos bajnokságot is. Mostanra jutottunk el oda, hogy ez már túl nagy rizikó lenne.” További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.