UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2020-11-16 14:33

Terepkerékpár: Vas Kata Blanka hetedik lett Leuvenben

Újabb remek eredményt ért el a három szakágban is brillírozó 19 éves kerékpáros, Vas Kata Blanka, aki ezúttal Európa egyik legrangosabb cyclocloss-sorozata, az Ethias Cross futamán lett hetedik Belgiumban.

A kiemelt cyclocross-sorozatok közé tartozó Ethias Cross leuveni állomásán is remekelt a 19 éves Vas Kata Blanka a hétvégén. A szakágban U23-as világ-, és Európa-bajnoki ezüstérmes kerékpáros a világ felnőttélmezőnyében tekerve a hetedik helyen végzett Belgiumban.

Vas Kata Blanka továbbra is remek formában versenyez Forrás: UEC
Vas Kata Blanka továbbra is remek formában versenyez Forrás: UEC
„Blanka jó rajtot kapott el, a harmadik helyen fordult az első kanyarban, majd kicsit hátrébb csúszott az első kör során. Hamar kirajzolódott, hogy öten fognak küzdeni az első helyért: Lucinda Brand, Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema, Manon Bakker tudott ellépni a többiektől, de több támadás után sem tudott senki sem tartósan elszakadni, így végül sprinthajrá döntött a győzelemről, amit a világ és Európa-bajnok Ceylin del Carmen Alvarado nyert meg Denis Betsema és Lucinda Brand előtt. Vas Kata Blanka stabil teljesítményt nyújtott és ötvenhét másodperc hátránnyal a hetedik helyen érkezett célba” – áll a bikemag.hu beszámolójában. „Tudtam, hogy kemény versenyem lesz. Nagyon elégedett vagyok a hetedik helyezéssel, de nyilvánvaló, hogy még képes vagyok fejlődni, és ezért mindent meg is teszek!” – írta a viadalt követően a közösségi oldalán a sportolónő. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.