UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2020-11-17 11:52

Sportlövészet: Dénes Esztert választották az év női sportlövőjének

A koronavírus-járvány miatt különleges szezonban az UTE 19 éves versenyzőjét, Dénes Esztert választották meg az év női sportlövőjének, aki titokban reménykedett az elismerésben.

A 19 éves Dénes Eszter Péni Istvánnal a légpuska vegyes páros versenyszámban második lett a február végi, lengyelországi 10 méteres Európa-bajnokságon, továbbá egyéniben a hatodik helyen végzett. Péni István pedig élete eddigi legnagyobb sikerét elérve aranyérmes lett egyéniben légpuskában.

Dénes Eszter Forrás: Magyar Sportlövők Szövetsége
Dénes Eszter Forrás: Magyar Sportlövők Szövetsége
„Az Eb után viccesen arról beszélgettünk az edzőmmel, Kissné Oroszi Edittel, hogy elég jók az esélyeim az év sportlövője címre – nyilatkozza a sportlövőszövetség közleményében Dénes. – Én személy szerint attól féltem, mivel a versenynaptár eléggé foghíjas volt, hogy az idén nem hirdetnek győztest. Így aztán kellemes meglepetésként ért, hogy én lettem a nőknél az év sportlövője. A vegyes párosban Péni Istvánnal elért ezüstérmünk nagy siker volt. Az különösen, hogy az alapversenyben világcsúcsot lőttünk. A döntőben mutatott teljesítményem miatt van bennem egy kis hiányérzet, mert az aranyérem sem volt elérhetetlen távolságban. 10 méteres versenyen juniorban sem álltam még a dobogón, ezért is örültem nagyon ennek az ezüstnek. Eléggé izgulós vagyok és még újdonság volt számomra a döntőzés a légpuska egyéni számában. Az alapversennyel teljesen elégedett voltam, de a fináléban éreztem annak a súlyát, hogy az ötkarikás kvóta elérhető közelségben van. Az Eb-döntő nem mindennapos az életemben, különösen nem a felnőtteknél. Picit csalódott vagyok, hogy nem éltem a lehetőséggel, de pozitívum, hogy ott lehettem a legjobb nyolc versenyző között. Ezt a kontinensviadalt az olimpia felé vezető út egyik állomásának tekintem. Még lesz lehetőség a tokiói indulási jogot kiharcolni, hiszen a februári, finnországi Eb-n meg lehet lőni a kvótát. Persze előbb be kell kerülni az utazó magyar csapatba. A hétvégi Hungarian Openen szeretnék egyenletes jó teljesítményt nyújtani, hiszen decemberben már sor kerül az első Eb-válogatóra is. Jönnek szerb versenyzők és itt lesz a riói olimpia aranyérmese, Virginia Thrasher is a hazai riválisok mellett. Mindig a 630 kör a vízválasztó. Nekem 631.3 kör az egyéni csúcsom, de edzésen már többször lőttem ennél többet is. A háromnapos verseny során döntőt szombaton és vasárnap is rendeznek. Most elég jó formában vagyok ahhoz, hogy akár dobogóra is állhassak. De ez az ellenfeleken is múlik.” További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági alodalunkon.