UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-11-18 20:16

Labdarúgás: Szoboszlai Dominik Neymarral játszana legszívesebben

A Salzburg 20 éves magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik a Red Bullnak adott interjújából többek között az is kiderült, hol látja magát öt év múlva, mit tart a legfontosabbnak és kivel játszana legszívesebben egy csapatban.

Szoboszlai Dominik amint megtanult járni, focizni kezdett. Édesapja, aki korábban profi futballista volt, gyerekként kezdte őt képezni, és ennek az lett az eredménye, hogy 15 évesen meghívást kapott a korosztályos magyar válogatottba.  A Red Bull Salzburg játékosmegfigyelői Ausztriába vitték a klub akadémiájára. Előbb két évig FC Lieferingben játszott a másodosztályban, tavalyelőtt az RB Salzburg felnőttcsapatba került, tavaly pedig már az év játékosa lett az osztrák Bundesligában. „Szinte mindent megtanultam az akadémián. Amikor Magyarországról megérkeztem, a tehetségem már megvolt, de a Salzburgban elvégzett munka nélkül nem jutottam volna el idáig. Itt tanultam meg a filozófiát, a feltétel nélküli győzni akarást. Amikor idekerültem, két-három játékos volt a posztomon, kénytelen voltam tehát egyre többet dolgozni, futni és akarni. Csak úgy tudtam játszani, ha ezeket megteszem” – idézte fel a kezdeteket Szoboszlai Dominik a redbull.com-nak, akit jelenleg az erre szakosodott Transfermarkt 25 millió euró értékűre taksál.

Vezetőedzőjét meglepné, ha Szoboszlai a téli átigazolási időszak végén még Salzburgban lenne Fotó: Getty Images
Vezetőedzőjét meglepné, ha Szoboszlai a téli átigazolási időszak végén még Salzburgban lenne Fotó: Getty Images
Hónapok óta téma a nemzetközi sajtóban Szoboszlai esetleges csapatváltása. Legutóbb a Slazburg vezetőedzője, Jesse Marsch is erről nyilatkozott a Fútbol nevű amerikai podcastban: „könnyen megeshet, hogy Szoboszlai Dominikért sok klub bejelentkezik  télen.  Elképesztő tehetség, és amikor fiatal labdarúgókkal dolgozunk, örülnünk kell, ha eljutnak odáig, hogy nagyobb együttesek érdeklődését is felkeltik, és esetleg magasabb szinten is bizonyíthatják a tudásukat. Meglátjuk, mit hoz a jövő, de meglepődnék, ha Dominik a téli átigazolási időszak végén még Salzburgban lenne.”   A témával kapcsolatban Szoboszlai is megszólalt a Red Bullnak. „Emiatt egyáltalán nem vagyok ideges. Jönni fog magától, ez az élet rendje. Meglátjuk, mi lesz velem. Fontosnak tartom, hogy most igazán megmutassam magam a Bajnokok Ligájában. Gólpasszokat adjak, gólokat szerezzek vagy csak játsszak jól. Nekem talán ez legfontosabb: hogy megkapjam az esélyt a bizonyításra, és éljek is azzal. Bízom a képességeimben, logikusan kell gondolkodnom. Nem a pénz miatt döntök majd!” − mondta Szoboszlai. Dominik arról is beszélt, hol látja magát öt év múlva. „Európa öt legjobb bajnokságának egyikében (Anglia, Spanyolország, Németország, Franciaország, Olaszország – a szerk.). Olyan csapatban, amelyik az első három helyért játszik a bajnokságban – tette hozzá, majd megnevezte azt a játékost, akivel mindig szeretett volna együtt játszani – Neymar, és úgy gondolom, nagyon jól kijönnék vele a pályán.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.