UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-11-19 11:06

Labdarúgás: Szalai Attila már januárban a török sztárcsapatba igazolhat

A magyar válogatott a ciprusi Apollonban futballozó 22 éves védőjét, Szalai Attilát már régóta figyeli a Galatasaray, amely a jövő év elején próbálhatja megszerezni a fiatalt.

Török sajtóértesülés szerint a Galatasaray labdarúgócsapatának vezetősége januárban kísérletet tesz a ciprusi Apollon magyar válogatott védője, Szalai Attila szerződtetésére – számol be az NSO, amely arra figyelt fel, hogy az egyik legnagyobb kiadású török napilap, a Hürriyet internetes kiadása írja: az isztambuli sztárklub vezérkara régóta figyeli a 22 éves magyar hátvédet, aki tavaly nyáron Mezőkövesdről igazolt a ciprusi élvonalbeli Apollonhoz.

Szalai Attila rövid idő alatt lett alapember a válogatottban Fotó: Török Attila
Szalai Attila rövid idő alatt lett alapember a válogatottban Fotó: Török Attila
Az újság hangsúlyozza, a Galatasaray nem várna tovább Szalai megszerzésével, mert a 192 centiméter magas védő az utóbbi időben a klubcsapatában és a magyar válogatottban mutatott teljesítményével is bizonyította, hogy megérett a nagyobb feladatokra. Szalai tavaly novemberben, az Uruguay elleni stadionavatón mutatkozott be a magyar válogatottban, amelyben azóta összesen nyolc mérkőzésen lépett pályára, s mára a védelem alappillérévé vált. Értékét a Transfermarkt mindössze 800 ezer euróra becsüli, szerződése 2023 nyarán jár le az Apollonnál. Az isztambuli együttes nyolc forduló után a harmadik helyen áll a török bajnokság mostani kiírásában, hátránya egy pont az egy meccsel kevesebbet játszó éllovas, az Alanyaspor mögött. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.