UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-11-27 15:33

Kosárlabda: Pfeiffer Virág úgy érzi, egyre kevesebb hibát vét az élvonalban

A mindössze 16 éves kosárlabdázó, Pfeiffer Virág az évadban négyszer kezdőként lépett pályára a bajnoki címre aspiráns Sopron Basket csapatában; az első osztályban tapasztaltakról kérdeztük.

„Egyáltalán nem számítottam rá, a vezetőség egyszer csak behívatott, és ajánlatot tett. Leszögezték, hogy gondoljam át, valóban ezt szeretném-e. Persze egy pillanatig sem vacilláltam volna rajta, de hazamentem, nem sokkal később pedig aláírtam a kontraktust”nyilatkozta honlapunknak júniusban a 16 éves Pfeiffer Virág, miután kiderült, a Sopron Basket kosarasa lehet. A vezetőedző, Gáspár Dávid akkor úgy fogalmazott: „az első és a legfontosabb lépés az, hogy megtanuljon a felnőttek szintjén edzeni, ezzel együtt ellássa azokat a feladatköröket, amelyeket kitűzünk elé.”

Pfeiffer Virág (fehérben) a  a TFSE-MTK Budapest ellen Forrás: hunbasket
Pfeiffer Virág (fehérben) a a TFSE-MTK Budapest ellen Forrás: hunbasket
Ebből kiindulva először azt kérdeztük tőle, hogy sikerült ez neki az azóta eltelt fél év alatt. „Eleinte nagyon izgultam, hogy fogadnak a csapattársaim. Szerencsére mindenki segítőkész, és ez nagyban megkönnyíti a helyzetemet. A tréningek sokkal gyorsabb tempóban zajlanak, mint az utánpótláskorúak között, jóval nagyobb koncentrációt igényelnek a foglalkozások. Ahogyan mindenki, én is átálltam az online oktatásra, amelynek az egyetlen előnye az, hogy a reggeli edzésekre is járhatok” – fogalmaz az irányító. Virág öt mérkőzéséből négyszer kezdőként lépett pályára a bajnoki cím megnyerésére is aspiráns klubban. Persze ebben az is közrejátszott, hogy a csapat két elsőszámú U20-as fiatalja, Varga Alíz és Varga Sára betegség miatt kényszerpihenőre szorult. Ezeken a párharcokon 23 percet, 3.6 pontot, 2.2 lepattanót, 2 gólpasszt átlagolt, és ez összességében 5.4-es hatékonysági mutatóhoz volt elegendő. A Sopron hét meccs után veretlen a ligában. „A mérkőzések ritmusa jóval intenzívebb, mint amihez az elmúlt években hozzászoktam. Támadásban és védekezésben egyaránt érzem a hatalmas különbséget. Eleinte rengeteg hibát elkövettem, de úgy érzem, erre egyre kevesebbszer kerül sor. Nagyon büszke vagyok arra, hogy négyszer bekerültem a kezdőcsapatba, hatalmas sikerként élem meg. Ahogyan azt is, hogy két olyan meccs is adódott, amelyen harminc percig vagy annál tovább bizonyíthattam.” A Soproni Darazsak Sportakadémia szakmai igazgatója, Czukorné Hollós Anna kiemelte, Virág ezeken a párharcokon kiválóan helytállt. Az ifjú reménység arról is beszélt, szerinte az Aluinvent DVTK elleni összecsapáson játszott a legjobban. „Nagyon rendben volt a védekezésem; ebben kell a legkiemelkedőbben szerepelnem. A pandémia okozta helyzet senkinek nem jó, nekünk is több mérkőzésünk elmaradt, nehéz alkalmazkodni hozzá. Az igazat megvallva elégedett vagyok az elmúlt fél évben mutatott teljesítményemmel, mindazonáltal tudom, rengeteget kell még tanulnom és fejlődnöm ahhoz, hogy igazán meghatározó kosaras váljon belőlem.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.