UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-12-04 09:00

Kosárlabda: Kiss Angelikának szép emlék marad a hollandok elleni Eb-selejtezőmérkőzés

Eseménydús időszakot tudhat maga mögött az Aluinvent DVTK 19 éves kosárlabdázója, Kiss Angelika, aki a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen debütált a felnőttválogatottban, emellett az első osztályú bajnokságban is egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújt.

Talán az összes kosárlabdázó álma az, hogy egyszer hazája felnőtt nemzeti együttesében bemutatkozhasson. Az Aluinvent DVTK 19 éves játékosa, Kiss Angelika ezt tapasztalhatta meg nemrégiben; a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen kezdőként lépett pályára Székely Norbert válogatottjában. Noha a párharcot 68−63-re elveszítették a magyarok, a miskolci fiatalnak szép emlék marad. „Akadtak hiányzók, tizenheten kezdtük meg felkészülést, de még így sem gondoltam, hogy bekerülhetek a tizenkét fős keretbe. Az utazás előtt két nappal a szövetségi kapitány odalépett hozzám, és azt mondta, én is megyek. Alig akartam elhinni, mérhetetlenül boldog voltam. A meccs előtt egy héttel érkeztünk meg a hollandiai buborékba, és kiderült, hogy a velem egyazon poszton játszó Zele Dorina pozitív koronavírustesztet produkált. A mester megkérdezte, tudom-e, hogy ez mit jelent... Kezdőként léphettem pályára, nagyon össze kellett tehát szednem magam. Habár a párharc nem a terveink szerint alakult, és közel sem játszottam úgy, ahogyan azt szerettem volna, boldogan emlékszem vissza a történtekre.”

Kiss Angelika (fehérben) a Ludovika-FCSM Csata ellen Forrás: hunbasket
Kiss Angelika (fehérben) a Ludovika-FCSM Csata ellen Forrás: hunbasket
A magyarok a H csoportban február 4-én szerepelnek legközelebb a szlovákok ellen; mondhatni, a kvalifikációt illetően sorsdöntő lesz a párharc. Angelika mindeközben a felnőttélvonalban is helytáll. A legutóbbi évadhoz képest jóval meggyőzőbb statisztikai mutatókat ér el; tíz mérkőzésből kilencszer kezdőként szerepelt, ezeken az összecsapásokon 24.5 percet, 11.7 pontot, 5.7 lepattanót, 1.3 gólpasszt átlagolt és ez 18.2-es hatékonysági mutatóhoz elegendő. „Azt hiszem, elégedett vagyok a teljesítményemmel, az eddigiekhez képest jóval magabiztosabban mozgok. A koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért bajnoksághoz képest mostanra szinte minden megváltozott. Jóval fiatalabb a csapatunk, de ennek örülök, hiszen rugalmasabbak vagyunk és az összhang is jobb közöttünk, családiasabb a légkör. A vezetőedző Cziczás László helyett Földi Attila lett; remekül zajlik vele a munka, jól működünk együtt.” A DVTK hat győzelemmel és négy vereséggel a tabella hetedik helyén áll. „Nem indult rosszul a szezon, a vesztes mérkőzések is vállalhatóak voltak. Olyan hibákat követtünk el, amelyeket javítani lehet. Nagyon nehéz volt hozzászokni a pandémia okozta kiszámíthatatlan menetrendhez, minden rendkívül gyorsan változik, fogalmunk sincs arról, mit hoz a holnap. A feladatunk az, hogy az összes pályán töltött pillanatot kihasználjuk. Természetesen céljaink is vannak: nem lesz egyszerű, de szeretnénk a legjobb négy között zárni. Szerintem erre képesek vagyunk.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.