UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2020-12-06 11:28

Atlétika: Armand Duplantist (21) választották az év férfi versenyzőjének

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) a 21 éves svéd rúdugrót, Armand Duplantist választotta az év férfi versenyzőjének – számolt be az MTI.

A virtuálisan megrendezett ceremónián – melyről a WA hírlevele számolt be – mindkét nemnél világcsúcstartókat díjaztak: Duplantis fedett pályán kétszer döntött rekordot, melyet február óta 618 centiméterrel tart, majd szabadtéren egy centivel megjavította a legendás Szerhij Bubka 614 centiméteres csúcsát, összességében pedig 16 viadalon maradt veretlen ebben az évben.

Armand Duplantis Forrás: AFP
Armand Duplantis Forrás: AFP
„Furcsa szezon volt, de sikerült néhány jó eredményt elérnem. Nem volt különösebb tervem, csak versenyezni és megmutatni, amit tudok” – mondta a 21 éves rúdugró, aki minden idők legfiatalabb nyertese lett. A végeredményt a nemzetközi szövetség tanácsának, illetve a nemzetközi atlétika „családjának” szavazatai és a szurkolók voksai alapján hirdették ki. Előbbié 50, utóbbi kettőé pedig 25-25 százalékban számít be a végelszámolásnál. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.