UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2020-12-08 14:52

Sportlövészet: a fiatalokra a Savaria-kupán és a lengyelek ellen is főszerep vár

Két izgalmasnak ígérkező eseményen is érdekeltek lesznek hétvégén a legjobb hazai sportlövők: az első Eb-válogatónak minősülő Savaria-kupa után négy utánpótláskorú leányversenyző a lengyelek elleni válogatott-mérkőzésen is részt vesz.

Szokás szerint számos utánpótláskorú sportlövő részvételével rendezik meg a február végi finnországi 10 méteres Európa-bajnokság első válogatóversenyét pénteken. A szombathelyi Haladás Sportkomplexumban esedékes Savaria-kupán egyetlen élversenyző kivételével a puskás és a pisztolyos mezőnyben is lőállásba lépnek a legjobb hazai sportolók.

Jákó Miriam is készülhet a lengyelek elleni mérkőzésre Forrás: Cél-Tudat SE
Jákó Miriam is készülhet a lengyelek elleni mérkőzésre Forrás: Cél-Tudat SE
A kedd délelőtt tartott online sajtótájékoztatón Győrik Csaba szövetségi kapitány azt hangsúlyozta, hogy a jelenlegi helyzetben az egészségbiztonsági szabályok betartása a legfontosabb, így az eseményen nagy figyelmet fordítanak az elővigyázatosságra. A kapitány elmondta, a finnországi Eb egyben olimpiai kvótaszerzőverseny is lesz, és addig még két válogatót rendeznek a szombathelyit követően: egyet Százhalombattán és egyet a Budapesti Honvéd csarnokában. A három viadalból a kettő legjobb eredményt veszik figyelembe a válogatás során. A Savaria-kupa után szombaton kerül sor a Magyarország–Lengyelország válogatott mérkőzésre, melyen ugyancsak nagy szerepet kapnak a korosztályos lövők. Sőt, minden csatába szálló női versenyző utánpótláskorúnak számít. A puskás csapatban a már olimpiai kvótás 18 éves Mészáros Eszter és a 19 esztendős, az év női versenyzőjének választott Dénes Eszter, a pisztolyos együttesben a 18 éves Fábián Sára, valamint a mindössze 16 esztendős Jákó Miriam kapott helyet. Utóbbi ígéret a beugró szerepét tölti be, hiszen a már Mészároshoz hasonlóan olimpiai kvalifikációt szerző Major Veronika a napokban karanténba került. A férfiak részéről puskában Péni István és Sidi Péter, míg pisztolyban Tátrai Miklós és Hegedűs László tagja a lengyelek elleni válogatottnak. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.