UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-12-10 11:00

Úszás: Kós Hubert pályafutása második legjobb idejével győzött 200 m vegyesen a felnőtt ob-n

Az UTE 17 éves versenyzője, Kós Hubert nagy fölénnyel nyerte a 200 m vegyest a kaposvári felnőtt országos bajnokságon, miközben Zombori Gábor, Fábián Bettina és Ugrai Panna is dobogóra állhatott az utánpótláskorúak közül.

A kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában zajló felnőtt úszó országos bajnokság második döntős napja előtt is akadt bőven „utánpótláskorú” éremremény, és a fiatalok ezúttal is beigazolták az előzetes várakozásokat. A csütörtöki nap egyetlen aranyérmét az UTE 17 éves sportolója, Kós Hubert szállította, aki a szerda délutáni évjáratos csúcsa, egyben olimpiai A-szintje után magabiztosan nyerte a délelőtti finálét is, 1:59.01-es idejét senki nem tudta megközelíteni a mezőnyben. Nem sokkal később így értékelte a győztes futamot:

Kós Hubert újabb nagy idővel győzött Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Kós Hubert újabb nagy idővel győzött Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
„Szerintem tegnap és ma is egészen rendben volt az úszásom, kicsit sajnálom, hogy nem sikerült bemenni 1:58 alá, ami ifjúsági Európa-csúcsot jelentett volna, de így sem vagyok elégedetlen. A döntőbeli is pályafutásom második legjobb ideje volt, a felkészülés alatt próbáltunk keményebb reggeli edzéseket csinálni, hiszen Tokióban is akkor kell majd a legjobb formában lenni.” Rajta kívül szintén 200 m vegyesen ment jól a HÓD Úszó SE 16 éves versenyzője, Ugrai Panna, aki 2:18.19-cel lett harmadik, míg 400 m gyorson a junior-világbajnok Zombori Gábor (18, Budafóka SE) 3:49.52-vel, Fábián Bettina (16, Szegedi Úszó Egylet) pedig 4:16.25-tel lett ezüstérmes. Péntek délelőtt újabb döntőkkel folytatódik az ob, többek között újra Kós Huberttel és a 400 m vegyessel.

A felnőtt úszó ob első napjáról készült összefoglalónk: Szilágyi Gerda nyert 100 m háton, és még három utánpótlásérem született a felnőtt ob első „döntős” napján

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.