UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2020-12-12 17:47

Torna: a lányok is szeretnék, hogy megismerje őket Európa

A leány ifjúsági tornászválogatott is elindul a mersini korosztályos Európa-bajnokságra, amelyen a fiúk vasárnap még szerezhetnek érmeket a meglévő kettő mellé.

Vasárnap a lányok is útra kelnek a törökországi Mersinbe, hogy részt vegyenek a tornászok ifjúsági Európa-bajnokságán. A helyszínen épp a fiúk kontinensviadala zajlik, és a magyar fiúcsapat szerdán szerzett ezüstérme, valamint Balázs Krisztián pénteki harmadik helye egyéni összetettben a lányokat is inspirálja a jó szereplésre.

Mayer Gréta (balra) és Szmirnov Anna is izgatottan várja az ifi Eb-t Forrás: mtk.hu
Mayer Gréta (balra) és Szmirnov Anna is izgatottan várja az ifi Eb-t Forrás: mtk.hu
Ráadásul Balázsék szerenkénti döntőire még csak vasárnap kerül sor. Az ötfős leány ifjúsági válogatottban Balázs Kíra (KSI), Béke Flóra (Postás SE), Mayer Gréta (Dunaferr SE), Peresztegi Nóra (Postás SE) és Szmirnov Anna (MTK Budapest) kapott helyet Draskóczy Imre női szövetségi kapitány döntése értelmében. A lányok a múlt héten Tatán vettek részt edzőtáborban, ezen a héten pedig szerdán és pénteken is volt szólításuk, utóbbi már a versenykörülményeket szimulálva zajlott. Az együttesből a hazai viadalokon Mayer Gréta szerepelt a legeredményesebben. „A tatai edzőtábor is jól sikerült, és ezen a héten is jól megcsináltam a gyakorlataim, persze, mindig lehetne jobban – számol be a dunaújvárosi ígéret. – Az edzők azt mondták, ne számolgassuk, hogy hány nap van még hátra az Európa-bajnokságig, bennem azért nő a drukk, és érzem, egyre közeledik. Mersinben szeretném a legjobbamat nyújtani minden szeren. Ez remek lehetőség, hogy megismerjen Európa, és egy jó teljesítmény megalapozhatja a későbbi sikereket is, amikor már minden ország el tud jönni egy ilyen nagy versenyre.” „Jó formában érzem magam, és bízom benne, ez így lesz a jövő héten is – ezt már Szmirnov Anna mondja. – A izgalom egyre nő bennem, de nagyon várom az Európa-bajnokság minden percét. Hogy sok ország hiányzik majd, jelent egyfajta előnyt a helyezéseket illetően, hiszen például a távol maradó oroszok rendre az élmezőnyben végeznek. Engem ez a helyzet csak motivál. Nem teherként fogom fel, hanem lehetőségként.” A lányok ifjúsági Eb-je mellett – ahogyan a fiúk esetében is történik – felnőttek kontinensbajnokságát is megrendezik Mersinben december 17. és 20. között. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.