UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-12-14 18:08

Úszás: lezajlottak a regionális delfin, cápa és gyermek országos bajnokságok

Rendhagyó módon régiónként tartották meg az idén a három alsóbb korosztály országos bajnokságát – természetesen a járványhelyzet miatt.

Jó esetben nyáron egy-egy nagy országos seregszemlén bonyolították volna le a deflin, a cápa és a gyermek korosztályos legrangosabb hazai úszóversenyét, az országos bajnokságot. Ám a koronavírus-járvány, mint oly sok minden másnak, ezen eseményeknek is keresztbe tett, így még az is siker, hogy a szövetség egyáltalán meg tudta tartani a viadalokat.

Forrás: MÚSZ
Forrás: MÚSZ
Régiós bontásban, az ország hat pontjára érkeztek fiatalok, hogy lemérhessék, hol is tartanak az igen nehéz időszakban az év végéhez közelítve. Először november utolsó napjaiban, Kaposváron a dél-dunántúli régió képviselői mérték össze az erejüket, majd Budapesten, Dunaújvárosban, Debrecenben és Hódmezővásárhelyen is rendeztek hasonló versenyt, míg az egész programsorozat Győrben zárult. A regionális ob-kon a tomboló vírushelyzet ellenére is sok volt az induló. Íme, az eredmények! Budapest I-II. régió Dél-Alföld régió Észak-Alföld régió Közép-Dunántúl, Pest megye régió Nyugat-Dunántúl régió Dél-Dunántúl régió További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.